„Odlagač 4“ krenuo u transport na radnu poziciju

Bager „odlagač 4” na Površinskom kopu „Tamnava-Zapadno polje”, moćna mašina od izuzetne važnosti za proizvodnju uglja u „Elektroprivredi Srbije“ i Ogranku RB „Кolubara“,  jutros je krenuo u transport na svoju radnu poziciju. Funkcionalne probe i potrebna podešavanja urađena su tokom prethodna tri dana, a uključivanje u proizvodnju očekuje se u narednih nekoliko dana.
Foto/Milan Cvijetić
Foto/Milan Cvijetić

Radovi na „odlagaču 4“ na kopu „Tamnava-Zapadno polje“ na sanaciji posledica požara završeni su u potpunosti 10. decembra, kako je i bilo predviđeno termin planom usvojenim u februaru prošle godine. Od 10. decembra na „odlagaču 4“ su urađene redovne remontne aktivnosti neophodne za sigurniji rad bagera u narednom periodu, koje nemaju veze sa sanacijom požara, kao i neophodne rekonstrukcije i poboljšanja.

Sve aktivnosti na sanaciji posledica požara, remontnim aktivnostima i poslovima unapređenja rada sistema na mašini obavili su zaposleni EPS-a, Ogranka RB Кolubara i OC „Metal“.

„Odlagač 4“ je najveći odlagač na kopovima Ogranka RB „Кolubara“, kapaciteta 12.000 metara kubnih otkrivke na sat. Počeo je sa radom na kopu „Tamnava-Zapadno polje“ u decembru 2017. godine. Dugačak je 130 metara i težak oko 2.000 tona i izuzetno je moćna i značajna mašina budući da služi za odlaganje jalovinskih masa i otkrivke sa više bagera.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA