Pušten u saobraćaj novi put koji spaja opštine Barajevo, Obrenovac i Čukaricu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kao i predsednici opština Barajevo, Obrenovac i Čukarica Slobodan Bata Adamović, Miroslav Čučković i Srđan Kolarić prisustvovali su danas puštanju u saobraćaj novog alternativnog puta koji spaja Malu i Veliku Moštanicu, Vranić i Meljak u koji je uloženo blizu 100 miliona dinara.

Vesić je istakao da su od danas novim putem, na delu gde su nekada bile njive i loši nekategorisani putevi, povezana četiri naselja i tri opštine, kao plod saradnje Grada Beograda, Vlade Republike Srbije i tri gradske opštine.

Na ovaj način smo značajno podigli kvalitet života ljudi iz ovog dela Beograda, jer su meštani Male i Velike Moštanice, Vranića i Meljaka, koji su udaljeni samo dva-tri kilometra, dosad morali da putuju i do 20 kilometara. Takođe, pokazali smo koliko je važno da velike projekte moramo da radimo zajedno i sprovodimo jedinstvenu politiku – ukazao je Vesić.

On je istakao značaj novog puta jer predstavlja vezu za građane Čukarice i Barajeva sa Ibarske magistrale prema Bariču.
U Bariču je fabrika „Meita”, u kojoj je trenutno zaposleno 2.600 ljudi, dok će u maju biti završena i nova fabrika, kada je predviđeno da radi do 3.500 građana. Ovo će omogućiti da se pored Obrenovčana, i građani Čukarice i Barajeva zaposle u kompaniji koja predstavlja jednu od najvećih investicija u Beogradu – najavio je Vesić.

Vesić je takođe rakao da se ne rade samo postojeći već i potpuno novi putevi, što se u Beogradu nije radilo decenijama.

Na taj način povezujemo ljude, omogućavamo im brži i lakši dolazak do škole, vrtića ili radnog mesta. Takođe, podižemo i vrednost imovine meštana jer im podižemo kvalitet života, a to podrazumeva da svi građani imaju put, javni prevoz, kanalizaciju i vodu. I kada to budemo imali, možemo da kažamo da smo svi Beograđani – naveo je zamenik gradonačelnika.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović zahvalio je zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i predsednicima opština Obrenovac i Čukarica, jer su prepoznali interes spajanja ove tri opštine. On je najavio uključivanje novog puta u liniju javnog prevoza 860 D koji spaja Draževac sa glavnom železničkom stanicom. Ova linija je do sada išla trasom Draževac, Vranić, Ibarska magistrala, glavna železnička stanica a nova trasa će ići preko Vranića, Meljačkog Taraiša, Velike Moštanice i Ibarske magistrale do dosadašnjeg odredišta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA