BeogradLazarevacVesti

Rad frizerskih salona u vreme koronavirusa

Nakon skoro mesec i po dana pauze, sa radom su počeli frizerski i saloni lepote. Vanredno stanje zahteva i vanredne mere, pa su svoj rad ovim merama morali da prilagode i saloni lepote. Odlazak u salon i rad frizera obavezan je uz zaštitnu opremu a pored nošenja rukavica i maski, neophodna je i dezinfekcija prostora i pribora za rad. Da li su se frizeri i mušterije navikli na nove mere i kako u doba korone izgleda odlazak kod frizera, proverila je ekipa RTV GEM.

Usled popuštanja mera koje je Vlada Srbije izrekla u cilju sprečavanja širenja pandemije korona virusa, frizerski i kozmetički saloni ponovo imaju dozvolu za rad. Kako bismo otišli kod frizera ili koristili neku od kozmetičkih usluga moramo se pridržavati određenih mera, a pružaoci usluga moraju biti obazriviji nego inače.

Frizerski salon u doba korone

U frizerskom salonu „Studio Ekskluziv“ poštuju se mere koje je propisala Vlada RS a vlasnica salona Gordana Klipa rekla je za RTV GEM da ovaj salon prima samo po jednu mušteriju, nakon koje  se vrši dezinfekcija, stalno provetrava prostor, čisti i briše.

Gordana Klipa
Gordana Klipa

Termine isključivo zakazujemo u zavisnosti od toga šta se radi. Trudimo se da u salonu u svakom trenutku ne budu više od dve osobe i tada se poštuje distanca. U ovom trenutku nas dosta mušterija zove ali molimo ih za strpljene jer ćemo se potruditi da ih sve primimio ali u isto vreme moramo da ispoštujemo sve mere koje nalaže Vlada RS Srbije, kaže Gordana Klipa.

Dezinfekcija pribora u salonima

Sudeći po onome što smo zatekli u frizerskom salonu „Studio Ekskluziv“, mere poštuju i frizeri ali i mušterije koje su na zakazano sređivanje došle u tačno vreme uz nošenje maski i rukavica.

Frizeski salon dezinfekcija

Prilikom ulaska u salon nalazi se barijera koja je natopljena sredstvima za dezinfekciju, potom mušterija pere ruke ili ih dezinfikuje sredstvima za suvo pranje ruku i tek tada počinje njen tretman. Nakon upotrebe pribora frizeri potom sve dezinfikuju alkoholom i čiste radnu površinu kako bi zaštitili sebe ali i sve mušterije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA