Rad Turističke organizacije opštine Lajkovac prilagođen epidemiološkim uslovima

Na nedavno održanoj trinaestoj sednici Veća opštine Lajkovac, podnet je, između ostalog, i Izveštaj o radu Turističke organizacije Lajkovac za 2020. godinu. Direktor lajkovačke Turističke organizacije Milutin Ranković kaže da je i pored svih problema koje je donela pandemija koronavirusa, bilo aktivnosti. Okupljanja je bilo manje, ali su mnoge manifestacije ipak opstale. Tradicionalni Sajam turizma u Beogradu je održan polovinom februara 2020. godine sa velikim brojem izlagača, među kojima je bila i opština Lajkovac. Čuveni Majski susreti su prošle godine sprovedeni onlajn, pa su dobili i međunarodni karakter, rekao je za Gem Milutin Ranković.

Turistička organizacija opštine Lajkovac

Uprkos pandemiji koronavirusa koja je obeležila čitavu prethodnu godinu, rad Turističke organizacije opštine Lajkovac prošao je radno, koliko je to dozvoljavala epidemijska situacija i mere Kriznog štaba.

Iako je bilo manje skupova, mnoge manifestacije su organizovane onlajn, među kojima su i Majski susreti, koji su tako postali međunarodna manifestacija. Turistička organizacija opštine Lajkovac tokom prošle godine izdala je i dve brošure, Miraz od Ušura i Narodne nošnje srednje Kolubare, podsetio je direktor Turističke organizacije Milutin Ranković.

Milutin Ranković
Milutin Ranković

Veliki su planovi i za ovu godinu, kada je u pitanju rad Turističke organizacije opštine Lajkovac. Ipak, u znatnoj meri, mnoga dešavanja će zavisiti od epidemiološke situacije u našoj zemlji. Zahvaljujući razvoju tehnologije, mnoge manifestacije koje imaju za cilj očuvanje bogate turističko kulturne riznice opštine Lajkovac će i u doba koronavirusa nastaviti da žive i pronći put do ljudi, makar i onlajn.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA