Radionica Dušana Rajšića u okviru Dečije nedelje

U okviru obeležavanja manifestacije Dečija nedelja, akademski vajar Dušan Rajšić osmislio je radionicu koja nosi naziv “Izložba radionica”. Ideja Rajšića je da deca koja dolaze u Centar za kulturu i Modernu galeriju boje i crtaju na pripremljenim bojankama koje će sve vreme biti izložene u holu i ispred ove dve ustanove. U okviru ove radionice deca će dorađivati crteže na kojima je pre njih neko već slikao. U Modernoj galeriji održana je prva radionica u kojoj su učestvovala deca srednje grupe depadansa “Detinjstvo” PU Rakila Kotarov Vuka.

“Izložba radionica” osmišljena je povodom Dečije nedelje a u želji da deca prilikom posete Modenoj galeriji i Centru za kulturu slikaju, crtaju, boje i stvaraju. Na ovaj način deca će imati priliku da pokažu svoju kreativnost ali i da na ovaj način nastave rad drugih i time dobiju finalni proizvod koji će biti izložen. U zavisnosti od afinititeta, deca će sama birati svoju bojanku a u ponudi je babuška, avion, lutka i ostali rekviziti koji su korišćeni tokom prethodnih Rajšićevih radionica.

Prednost radionice je u tome što će u kreiranju ove izložbe moći da učestvuju sva deca koja posete ove dve ustanove, dodaje Rajšić. U okviru prve radionice “izložba radionica” učestvovala su deca srednje vrtićke grupe. Rekli su nam da uživaju u igri sa Dušanom i objasnili nam pravila lepog ponašanja.

Vaspitačica Katarina Dević kaže da je ovo samo deo aktivnosti koje će biti realizovane u okviru Dečije nedelje, manifestacije koja se obeležava do kraja meseca. U sklopu iste deca će imati niz radionica, dečijih predstava i poseta institucijama.

Sve što male vredne i kreativne ruke ove dece naprave tokom posete Modenoj galeriji i Centru za kulturu biće prikazano na izložbi koja će trajati tokom oktobra meseca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA