BeogradKulturaLazarevacVesti

Radionica „Lazarika i otpad“ – Deca stvaraju umetnost od recikliranih materijala

U prostorijama vrtića „Anastasija“ održana je radionica pod nazivom „Lazarika i otpad“ akademskog vajara Dušana Rajšića. Srednja i mlađa mešovita grupa vaspitačica Ane Mihailović i Katarine Dević, uživala je u radu sa umetnikom Dušanom Rajšićem i naučila kako otpad može igrati značajnu ulogu u edukaciji i postati sredstvo za igru.

Pod umetničkom palicom Dušana Rajšića deca iz depadansa „Anastasija“ PU „Rakila Kotarov Vuka“ imala su priliku da razvijaju svoju maštu i kreativnost kroz izradu lutaka od odbačenih materijala. Ova edukativna aktivnost ne samo da je pružila deci priliku da se izraze na originalan način, već ih je i naučila o važnosti recikliranja i brige za okolinu. Kroz ovakve radionice želimo da decu naučimo da vrednuju i koriste resurse oko sebe na održiv način“, rekao je Dušan Rajšić. „Izrađujući igračke od materijala koji bi inače završili kao otpad, deca postaju svesnija svoje uloge u očuvanju prirode.“

Mališani su bili oduševljeni ovom radionicom a sa Dušanom Rajšićem susretali su se i pre. Koristeći resusrse koje imaju u svojoj okolini deca su pravila lutke a kroz igru naučila da je važno da brinemo o svojoj okolini tako što ćemo smeće odlagati na pravi način ili ga koristi kao recikliran materijal.

Radionica „Lazarika i otpad“ akademskog vajara Dušana Rajšića predstavlja odličan primer kako se kreativnost, obrazovanje i ekološka svest mogu spojiti kako bi se oblikovali odgovorni građani budućnosti. Ovaj događaj je inspiracija kako za decu tako i za sve nas da prepoznamo važnost očuvanja prirode kroz kreativne i edukativne inicijative.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA