BeogradLazarevacVesti

Radionica „Nebeske ptice“ Dušana Rajšića

„Ptice nebeske“ naziv je radionice akademskog vajara Dušana Rajšića koja se realizuje u prostoru Moderne galerije. Umetnik kroz rad sa decom i korisnicima Dnevnog boravka pokušava da da odgovor na pitanje da li ptice hranimo plastikom ostavljajući otpad svuda u prirodi. U želji da otpad pretvori u nešto korisno, Dušan je od različitih materijala napravio ptice a zadatak mališana je da iste oboje i nauče da čuvaju svoje okruženje ali i životinje koje žive oko nas.

Ptice nebeske

Da li hraniti ptice plastikom ili praviti ih od recikliranih materijala, pitanje je koje umetnik Dušan Rajšič postavlja na svojoj radionici „Ptice nebeske“. U vremenu kada nas otpad okružuje i narušava sklad u prirodi, Rajšić pokušava da od odbačenih predmeta napravi prava umetnička dela i kroz igru sa decom upozna ih važnim pravilima, a to je očuvanje životne sredine.

Dušan Rajšić i korisnici Dnevnog boravka

Deca boje pripremljene ptice a one će svoju prezentaciju imati na izložbi koja će biti organizovana u Beogradu, kaže umetnik i dodaje da se mališani na ovaj način upoznaju sa materijalima ali i prirodom koja ih okružuje.

Rajšić planira da u narednom periodu napravi i likovni karneval i gradu pokloni skulpture od bronze. Igračke od terakote krasiće javni prostor i služiće da se deca upoznaju sa likovnim stvaralaštvom.

Ptice nebeske Dušana Rajšića

Već više od decenije, akademski vajar Dušan Rajšić kroz radionice sa decom i omladinom radi na izgradnji svesti o značaju očuvanja životne sredine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA