BeogradLazarevacVesti

Narednih dana formiranje Radne grupe ministarstva energetike za rešavanje problema meštana Vreoca

Ministarstvo rudarstva i energetike narednih dana oformiće Radnu grupu čiji će zadatak biti da reši probleme meštana MZ Vreoci, kao i posebnu grupu koja će se baviti problemima meštana drugih mesnih zajednica koje su pogođene širenjem kopova RB Kolubara. Ova odluka je doneta nakon najave protesta predsednika MZ Vreoci Radiše Sinđelića. Sastanku sa predstavnicima kabineta ministarke Dubravke Đedović prisustvovao je i predsednik opštine Bojan Stević, kao i predstavnici mesne zajednice Vreoci, Radiša Sinđelić, Bojan Sinđelić i Tanja Stojanović. Meštani Vreoca kažu da ne očekuju rešavanje problema za pet dana ali da očekuju da će u narednih pet godina biti rešeno svih 11 zahteva koji su uputili ministarstvu.

Nakon najave protesta, koji je trebao da se održi u sredu 07. juna, predsednik MZ Vreoci Radiša Sinđelić i predsednik opštine Bojan Stević pozvani su na sastanak kod ministarke Dubravke Đedović kako bi pronašli rešenje za nagomilane probleme meštana Vreoca, ali i svih drugih mesnih zajednica koje su pogođenje rudarskim radovima.


Radiša Sinđelić, predsednik MZ Vreoci kaže da ukoliko se za mesec dana ništa ne uradi i ne oformi grupa koja se baviti samo ovim problemima, da će organizovati blokadu železničkog transporta za Termoelektranu u Obrenovcu. On dodaje da ne očekuje rešavanje problema za pet dana ali da je realno da u narednih pet godinama mogu biti rešeni svi zahtevi.


Sinđelić kaže da su meštani nezadovoljni lošom saradnjom sa EPS-om i prevashodno sa direktorom ovog javnog preduzeća, koji kako on kaže, ne odgovara ni na jedan dopis koji je uputila mesna zajednica ali i GO Lazarevac po pitanju problema meštana.
Ovi protesti nisu politički i nemaju nikakve veze sa politikom, kaže Sinđelić i nadamo se da će ova radna grupa zaživeti i da će u nrednom periodu biti rešeni problemi koji već skoro deceniju muče meštane Vreoca ali i drugih seoskih zajednica, kaže Radiša Sinđelić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA