BeogradLazarevacVesti

Radionica „Šta sve izlazi iz jajeta“

Učenici OŠ “Dule Karaklajić” uzeli su učešće u novoj radionici akademskog vajara Dušana Rajšića. U Modernoj galeriji učenici su kroz projekat reciklaže imali priliku da slikaju bojanku na temu “Šta sve izlazi iz jajeta”. Na starim šlemovima đaci su crtali svoje heroje, a mnogima je kako kažu, umetnički heroj upravo Dušan Rajšić.

Umetnik Dušan Rajišić pokušao je da kroz dve radionice spoji svoju priču o recikliranju, skulpturi, boji, crtežu i umetnosti. Mnogo nespojivih tehnika, Dušan je na zanimljiv način uspeo da objasni mališanima koji su sa zadovoljstvom i ovaj put crtali, bojili ali i stekli svest o značaju reciklaže i obliku.

Iz Dušanovog jajeta izašle su mnoge kreativne ideje, koje su se brzo usadile u pametne glave školaraca a mnogima od njih, Dušan je najveći umetnički heroj. Vuk Pantelić je učenik OŠ “Dule Karaklajić” i sa svojim drugarima učetvuje na Dušanovim radionicama od prvog razreda.

Dušan Rajišić
Dušan Rajišić

Najviše ideja po mišljenju autora radionice izlazi iz glave, koja po malo i ima oblik jajeta. Sve što deca stvore na ovim radionicama biće vezano u jednu veliku bojanku, a deca su kroz Duletovu i svoju maštu putovala u drugi svet.

Cilj radionica je da deca shvate da je reciklaža bitna zbog zaštite životne sredine a čini se da iako mali, svesni su značaja očuvanja ekologije i sveta oko nas.

Ovi veliki mali ljudi uz pomoć igre, umetnosti i kroz rad sa Dušanom Rajišićem, svesni su značaja reciklaže i naučili su da stare stvari iskoriste u umetnosti. Dobro bi bilo da se i oni stariji ugledaju na njih.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA