BeogradLazarevac

Radionica „Suncokreti od plastičnih flaša“ održana za učenike odeljenja II-3 u OŠ „Knez Lazar“

U OŠ „Knez Lazar“ održana je radionica akademskog vajara Dušana Rajšića  „Suncokreti od plastičnih flaša“. Dušan Rajšić družio se sa decom iz odeljenja II-3 u prelepom ambijentu atrijuma škole, koristeći reciklirane materijale, od kojih su nastali suncokreti. Osim umetničkog izražavanja, deca su naučila važnost reciklaže i veštine kreativnog rada sa ograničenim resursima.

Radionica suncokreti

U OŠ „Knez Lazar“ sa učenicima drugog razreda, učiteljica Olivere Todorović i Ane Živanović, održana je obrazovna radionica pod vođstvom akademskog vajara, Dušana Rajšića. Učenici drugog razreda imali su priliku da se upuste u umetnički svet i uče od iskusnog umetnika a ovaj put uz pomoć plastične flaše, grančica i krep papira nastali su suncokreti. Suncokret u umetnosti ima posebno mesto i bio je inspiracija mnogim vrhunskim slikarima.

Radionica se odvijala u atrijumu škole, a deca su sa oduševljenjem pravila vlastite suncokrete od materijala koji su im bili dostupni. Učiteljice su takođe bile aktivno uključene u proces, pomažući učenicima da razviju svoje kreativne veštine. Ono što je posebno važno jeste da su učenici, osim stvaralačkog izražavanja, naučili o važnosti reciklaže i kako se od ograničenih resursa mogu stvoriti fantastična umetnička dela.

Na kraju radionice, deca su izrazila svoje oduševljenje i zahvalnost prema Dušanu Rajšiću i učiteljicama, izražavajući želju da se slične aktivnosti organizuju češće. Ova radionica nije samo obogatila njihovo znanje i kreativnost već je i inspirisala buduće umetnike i ekologe.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA