BeogradKulturaLazarevacVestiZanimljivosti

Sve je spremno za 35. Festival humora za decu, Lazarevac dečji grad od 12. do 14. septembra

Međunarodni Festival humora za decu, 35. po redu, ove godine u Lazarevcu se održava od 12. do 14. septembra. Ovaj festival obeležiće druženje dece i pisaca, kao i tradicionalni maskenbal koji će zatvoriti manifestaciju. Ovogodišnji dobitnik Zlatnog Gašinog pera je Branko Stevanović, dok je Srebrno pero dodeljeno Dušku Domanoviću. U okviru Festivala biće održan i stručni skup i predstavljena knjiga „Lazarevac je dečji lazarsmeh“, zbirka pesama o festivalu i Lazarevcu.

Festival humora za decu u Lazarevcu je jedinstvena manifestacija koja već decenijama oduševljava sve generacije. Uz njega su odrasle generacije i genarcije lazarevačke dece ali će odrastati i današnji mališani koji se svakako najviše raduju maskenbalu. Stručni skup, druženje dece i pisaca, predstavljanje knjiga za decu i zbirki o festivalu, dodela priznanja najboljim dečijim piscima, revije dramskih grupa, izbori za najbolju masku, radionice sa decom i brojni drugi sadržaji obeležiće ovogodišnji Međunarodni festival humora za decu.

Pored maskenbala, deca se svakako najviše raduju druženju sa piscima koji će i ove godine obići sve škole u gradu ali i pojedina područna odeljenja škola. Deca će imati prilku da upoznaju pisce čija dela uče iz školskih udžbenika i koja će svakako obeležiti njihovo detinjstvo.

Tradicionalni maskenbal, koji je kruna festivala i zatvara manifestaciju, na programu je u četvrtak 14. septembra od 16 časova. Najmlađi maskirani biće žirirani ispred biblioteke, dok će ostala deca biti ocenjivana na travnatom terenu kod starog Sportskog centra. Povorka će se kretati Glavnom ulicom a program će biti održan na bini kod Rudarske česme, gde će se sa decom družiti Tode Nikoletić i Bane leteća gitara.

Tokom tri dana festivala na programu su i revija dečijih dramskih grupa, predstavljanje nekoliko novih kjiga za decu, kao i zbirke pesama Zlatnih Gašinih pera o festivalu i Lazarevcu, koji su objedinjeni u delo „Lazarevac je dečiji lazarsmeh“.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA