Radionica „Tiranosaurus reks“ Dušana Rajšića konkurisaće na projektu „Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično“

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac održana je radionica akademskog vajara Dušana Rajšića pod nazivom „Tiranosaurus reks“. U radionici učestvuju učenici četvrtog razreda OŠ „Dule Karaklajić“ sa kojom će konkurisati na projektu Francusko-srpske privredene komore „Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično“. Cilj ove akcije je da se ekološki osveste đaci koji će dalje promovisati svest o važnosti čuvanja sredine u kojoj živimo.

Radionica Dušan Rajšić

Akademski vajar Dušan Rajšić godinama unazad kroz kreativne radionice sa našim najmlađim sugrađanima u Lazarevcu obrađuje temu zaštite životne sredine koristeći reciklirane materijale i kroz interakciju i kreativni rad uči ih ovoj važnoj temi. Sa učenicima OŠ „Dule Karaklajić“ učiteljice Vesne Buturović, Rajšić sarađuje još od prvog razreda.

Deca na radionici

Na radionici „Tiranosaurus reks“ umetnik želi da skrene pažnju na značaj reciklaže i upotrebu odbačenih stvari u svrhu umetnosti. Ovom radionicom konkurisaće i na projekat Francusko-srpske privredne komore „Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično“.

Učenici Dulove škole na radionici

Zahvaljujući radionicama ovog umetnika, deca su naučila da recikliraju otpad i da ga iskoriste za kreativan rad i igru. U brojnim radionicama u kojim su učetvovali, nastali su zanimljivi kostimi, lutke, skulpture i bojanke. Decu učim da koriste svoje prste i da rade rukama, jer samo tako će razvijati svoju maštu, kaže Rajšić.

Dušan Rajšić
Dušan Rajšić

Francusko-srpska privredna komora, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ove jeseni sprovodi društveno-odgovornu akciju pod nazivom „Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično“! Ovom prilikom biće organizovano takmičenje među školama širom Srbije gde će se đaci četvrtih razreda angažovati oko pravljenja konstrukcije od otpada.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA