Radionica “Zlatna ribica i cvet” Dušana Rajšića

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac održana je radionica akademskog vajara Dušana Rajšića pod nazivom „Zlatna ribica i cvet“. Radionica je organizovana za mališane pripremne predškolske grupe vrtića „Detinjstvo“ Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“. Radovi sa radionice biće iskorišćeni kao kostimi mališanima depadansa „Detinjstvo“ za predstavu koja će biti u maju izvedena u Centru za kulturu Lazarevac povodom rođendana ove ustanove.

U susret proleću, akademski vajar Dušan Rajšić je sa mališanima osmislio novu, zanimljivu radionicu – „Zlatna ribica i cvet“. Mališani su uz umetnikovu pomoć od sunđera i tempera pravili cvetove i zlatne ribice. Kao i uvek kada su Rajšićeve radionice u pitanju, mališani su uz druženje i zabavu mogli saznati nešto novo, koristeći nove tehnike slikanja.

Ovi radovi sa radionice biće iskorišćeni za predstojeći Festival humora za decu ali i kao kostimi za predstavu koju će mališani depadansa „Detinjstvo” izvesti u maju u sklopu proslave rođendana Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“. Pored predškolaca, na radionici su učestvovala i deca nižih razreda Osnovne škole „Dule Karaklajić“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA