Radnici Drink stora u štrajku, među njima i pet radnji iz Lazarevca

Radni kolektiv trgovačkog lanca Drink store stupio je u štrajk. Ovaj korak je preduzet zbog neisplaćenih zarada, neizvesne situacije u firmi, i, kako navode zaposleni, mobinga koji vrši vlasnik firme Dragan Marinković. Štrajk se trenutno odvija sat vremena dnevno u obe smene, a od utorka, 21. decembra, radnici prelaze u potpunu obustavu rada.

Štrajk u Drink store

U štrajku je i pet radnji sa ukupno deset zaposlenih u Lazarevcu.

„Problemi postoje otkad je novi vlasnik preuzeo firmu. Tada su počele razne malverzacije. Ne dobijamo robu na vreme, ne isplaćuje nam se zarada, čak nije isplaćena za novembar mesec, a za decembar ne možemo ni da očekujemo. Tera nas na otkaze jer on neće da nam dozvoli da budemo tehnološki višak, već nas tera da sami potpisujemo ugovore o otkazu. Upropastio je firmu koja je poslovala 25 godina, gde smo svi mi bili zadovoljni i imali neku budućnost u ovoj firmi. Mnogi zaposleni rade po 25 godina i planirali su možda čak i svoju penziju da ostvare ovde. On je upropastio sve to, ali nije samo ovu firmu. Iz naših saznanja, upropastio je i oterao u stečaj još par firmi i ostavio još mnogo ljudi bez posla, što bi značilo da neko stoji iza takvog čoveka. Mi se samo pitamo gde su institucije koje treba da reaguju na sve to“, rekla nam je jedna od zaposlenih u ovom trgovinskom lancu.

Kako zaposleni tvrde, od kada je Dragan Marinković prezueo firmu, krenule su malverzacije, dobavljači se ne isplaćuju, a robe ima sve manje, a nedavno su počeli i da zatvaraju prodavnice.

Drink store

Oko 500 radnika ove firme, koji rade u oko 150 prodavnica, trenutno se nalazi u potpunoj neizvesnosti za svoju egzistenciju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Radnici Drink stora u štrajku, među njima i pet radnji iz Lazarevca

  • 21. februara 2022. at 16:49
    Permalink

    Ovo ko je napisao i dao izjavu je cista budala!Prvo taj vas veliki Direktor Darko je otisao u Neretvu pa što je radnike ostavio na cedilu?Kako moze za radnike koji su prihvatili Rojal reci da su izdajnici.Samo ne znam ko je izdajnik???Uzeli ste ne jednu platu,nego deset i pokrijte se po usima i cutite Nije vam Dragan Marinković kriv za istek roka iz 2018 godine!Mozda Darku treba neka kao Jovanka Oroz iz Ivana Milutinovića iz Borce,ili smo trebala dati ko mnoge 🤔🤔🤔Bolje vam je da ćutite da ne progovorim ja!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA