BeogradLazarevacSportVesti

Održan Memorijalni turnir „Strahinja Kovačević“

Prvi Memorijalni turnir „Strahinja Kovačević“ održan je u subotu 18. decembra u Sportsko-rekreativnom centru „Kolubara“, posvećen je Strahinji, rukometašu koji je preminuo 18. decembra prošle godine, nakon duge i teške bolesti. Turnir je bio humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva biće uplaćena u humanitarne svrhe. Učestvovalo je šest ekipa: prvi tim RK Kolubare, generacija “Strahinja 1994 – 1995.”,  dve ekipe Elektrotehničkog fakulteta, ekipa sa Mašinskog fakulteta i ekipa Fakulteta organizacionih nauka, istakao je organizator ovog turnira Miodrag Aleksandrović. Pre početka turnira položeni su venci na Strahinjin grob.

Memorijalni turnir Strahinja Kovačević

U Sportsko-rekreativnom centru „Kolubara“, u subotu 18. decembra održan je prvi Memorijalni turnir „Strahinja Kovačević“. Ovaj turnir posvećen je rukometašu Strahinji Kovačeviću koji je rođen u Lazarevcu 1994. godine . Rukometom je počeo da se bavi u Kolubari. Kada su počela reprezentativna okupljanja za njegovo godište, uvek je bio na spiskovima selektora. kada je upisao fakultet, rukomet je nastavio da trenira u studentskoj ligi. Strahinja je uvek bio jedan od glavnih igrača koji je rešavao utakmice. Osvojio je više srebrnih i bronzanih medalja na Elektrijadama koje okupljaju fakultete elektrotehničkog tipa iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Odlikovao se ekstremno borbenim stilom igre i uvek se vodio parolom: “Odbrana se igra srcem, a ne telom”. Nakon duge i teške bolesti Strahinja je napustio svoju porodicu i prijatelje.

Memorijalni turnir

Na Memorijalnom turniru učestvovalo je šest ekipa: prvi tim RK Kolubara, generacija “Strahinja 1994 – 1995.”,  dve ekipe Elektrotehničkog fakulteta, ekipa sa Mašinskog fakulteta i ekipa Fakulteta organizacionih nauka. Tim Kolubare osvojio je turnir, rekao  je Miodrag Aleksandrović, organizator turnira.

„Nadam se da će ovo postati tradicionalni memorijalni turnir. Treba da čuvamo sećanje na Strahinju, jer je bio izuzetno dete, veliki potencijal i velika je šteta što nije uspeo da pokaže šta je sve mogao i umeo. Strahinja zaslužuje i veći turnir od ovoga.“

Memorijalni turnir Strahinja Kovačević

Aleksandrović  je istakao da se nada da će Memorijalni turnir posvećen Strahinji Kovačeviću postati tradicionalni i da će se dugo održavati u njegovu čast. Na turniru je bila prisutna i porodica Strahinje Kovačevića kojima je uručena plaketa i njegov dres.

Memorijalni turnir Strahinja Kovačević

Strahinja Kovačević rođen je 31. 08. 1994. godine. Rukomet je počeo da igra u rodnom Lazarevcu, u ekipi Kolubare. Bio je najbolji igrač svoje generacije. Sa 19 godina, nakon završene Gimnazije upisao je Elektrotehnički fakultet u Beogradu nakon čega je prešao u RK Studentski grad. Koliko je voleo rukomet govori podatak da je ostavio par lakših ispita sa četvrte godine studija kako bi i dalje imao pravo da nastupa za fakultet. Posle teške bolesti, preminuo je 18. decembra 2020. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA