Rakić: Tekuće račune za utrošenu električnu energiju kompenzujemo našim uslugama

Javno preduzeće za komunalnu privredu u Lazarevcu trenutno izmiruje dug prema EPS-u za utrošenu električnu energiju, a jedan od zadataka komunalnog je i smanjenje broja zaposlenih i rešavanje tužbi zaposlenih. Dugovanje prema elektroprivredi Srbije bilo je skoro pola miliona. Tokom prošle godine komunalno je plaćalo račune za struju a od ove godine sa EPS-om smo potpisali sporazum i račune plaćamo kompenzacijom, kaže direktor JPKP „Lazarevac“ Aleksandar Rakić.

Dugovanje komunalnog preduzeća prema JP EPS bilo je oko 500 miliona dinara. Ozbiljan dug morali smo da rešavamo postepeno a obzirom da je preduzeće bilo u ozbiljnoj reorganizaciji, račune za struju tokom prošle godine plaćali smo ne punom iznosu ali dovoljno da otplatimo veći deo duga, kaže direktor komunalnog Aleksandar Rakić. Dodaje da je od nove godine sa EPS-om potpisan novi sporazum koji predviđa da se računi plaćaju kompenzacijom.

Jedan od gorućih problema naše firme je i veći broj zaposlenih. Nismo otpustili nijednog radnika, smanjili smo broj za 209 i trenutno je u JPKP „Lazarevac“ zaposleno 510 radnika, dodaje Rakić.

Aleksandar Rakić, direktor JPKP "Lazarevac"
Aleksandar Rakić, direktor JPKP „Lazarevac“

Kako bi samnjili broj radnika ali bez otpuštanja, JPKP „Lazarevac“ raspisalo je anketu za dobrovoljno prijavljivanje ljudi za otpremnine. Do sada se prijavilo 13 radnika, očekujemo bar 20 dodaje Rakić i napominje da će preduzeće uspeti samo da isplati otpremnine a ukoliko to ne bude slučaj da će potražiti pomoć osnivača.

Preduzeće trenutno rešava i tužbe koje su radnici podneli za regres i minimalnu zaradu i nadamo se da ćemo u skorijem periodu i ovaj problem rešiti na obostranu korist i radnika i komunalnog, zaključuje Rakić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA