Raspisan Javni konkurs za dobijanje podsticajnih sredstava Grada Beograda

Povodom objavljivanja javnih poziva za dodelu podsticajnih sredstava registrovanim poljoprivrednim proizvođačima u okviru programa Grada Beograda, član veća zadužen za poljoprivredu GO Lazarevac Nenad Bačanac održao je konferenciju za novinare i tom prilikom pozvao poljoprivrednike da apliciraju za podsticajna sredstva. Bačanac je podsetio da je prošle godine 330 poljoprivrednika sa područja lazarevačke opštine dobilo ova sredstva. Sve informacije mogu se dobiti u Kancelariji za poljoprivrednike GO Lazarevac.

Sekretarijat za privredu Gradske uprave Grada Beograda je u 2019. godini budžetom Grada Beograda obezbedio 200.000.000 dinara za dodelu podsticajnih sredstava na teritoriji grada Beograda. Za stočarstvo je izdvojeno  40.000.000 dinara. Detalje ovog poziva poljoprivrednici mogu saznati 10. aprila u 15:30 minuta na tribini koju GO Lazarevac organizuje u skupštinskoj sali.

Za pčelarstvo je ove godine izdvojeno 30 miliona dinara, a po rečima člana veća GO Lazarevac Nenada Bačanca izašlo se u susret zahtevima pčelara.

Za nabavku priključnih mašina ove godine biće izdvojeno 80 miliona dinara. Četvrti javni poziv se odnosi na voćarstvo i povrtarstvo i iznosiće 50 miliona dinara.

Član veća GO Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac je podsetio da je tokom prošle godine 330 poljoprivrednika dobilo podsticajna sredstva i pozvao sve zainteresovane da prisustvuju tribinama 9. i 10. aprila ili se raspitaju u Kancelariji za poljoprivredu GO Lazarevac.

Podsticajna sredstva, koja su namenska i bespovratna, dodeljuju se u maksimalnom iznosu 80 odsto sa PDV-om. Podnosioci prijava mogu nabaviti opremu odnosno grla stoke od dana objave javnog poziva.

Javni pozivi za subvencije iz oblasti stočarstva, pčelarstva, voćarstva i povrtarstva, nabavku poljoprivredne mehanizacije

Pravo na dodelu sredstava ima fizičko lice, nosilac komercijalnog registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije Beograda. Javni pozivi su otvoreni do 25. aprila, a tekstovi javnih poziva sa prijavom i ostalim informacijama mogu se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA