Zašto upisati Visoku turističku školu strukovnih studija Beograd?

Prijemni ispit za upis na prvu godinu osnovnih studija, školske 2019/2020. godine na studijski program Ekonomija i turizam u Visokoj turističkoj školi strukovnih studija Beograd biće organizovani krajem juna. Na prvu godinu studija mogu se upisati lica sa završenom srednjom školom u četvorogodišnjem trajanju. Kandidati za upis u školu polažu prijemni ispit iz: jednog stranog jezika i jednog od stručnih predmeta.

Visoka turistička škola strukovnih studija Beograd će upisati ukupno 400 studenata: 110 studenata koji se finansiraju iz budzeta i 290 studenata koji plaćaju školarinu. Visoka turistička škola je državna institucija koja postoji više od 5 decenija a svoje programe koncipirala je tako da u toku studija studenti steknu specifično znanje iz oblasti turizma i ekonomije.

Kada je u pitanju turizam, polazna osnova je da turizam ne poznaje granice a međunarodna saradnja je sastavni deo nastavnog plana i programa kada je u pitanju Visoka turistička škola Beograd a studenti tokom školovanja imaju brojne mogućnosti, da putuju i sarađuju sa brojnim institucijama u inostranstvu.

Naši studenti su imali prilike da putuju u okviru stručnih ekskurzija širom Evrope, Solun, Berlin , Pariz… Kada govorimo o međunarodnoj saradnji, važno je reći da smo mi verovatno jedina visoko školska ustanova koja ima tako dobru saradnju sa ambasadorima. U ovom trenutku 24 ambasadora su već bili naši gosti u školi – rekao je Vladimir Pavlović.

Vladimir Pavlović, Visoka turistička škola strukovnih studija

U današnje vreme društvene mreže igraju odlučujuću ulogu kako u poslovnom svetu tako i u komunikaciji, posebno mladih. One su itekako bitne kada je u pitanju turizam.visoko školaska ustanova koja ima

Uroš Radisavljević apsolvent Više turističke škole strukovnih studija imao je samo reči hvale za ovu obrazovnu instituciju. On ističe da mu je školovanje širom otvorilo vrata na mnogim poljima.

Visoka turistička škola, osnovana 1967. godine kao državna institucija, ima najdužu tradiciju u obrazovanju kadrova za potrebe turističke privrede. Škola obrazuje kadrove za obavljanje stručnih poslova i upravljačkih funkcija u preduzećima turističke privrede. Nalazi se na Novom Beogradu u Bulevaru Zorana Đinđića 152a.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA