BeogradLazarevacVesti

Raspisan Javni poziv za dodelu rotacionih svetala za poljoprivrednu mehanizaciju

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima Veća Gradske opštine Lazarevac raspisao je u saradanji sa Savetom za poljoprivredu Javni poziv za dodelu besplatnih rotacionih svetala za poljoprivrednu mehanizaciju u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja poljoprivrednika sa područja GO Lazarevac. Javni poziv za prijave je otvoren do 2. maja do 12 časova.

U saradnji Saveta za poljoprivredu i Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima GO Lazarevac, a uz pomoć Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda, raspisan je Javni poziv za dodelu besplatnih rotacionih svetala za traktore i priključne mašine. Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu, istakao je važnost i značaj ovog javnog poziva zato što je svakom poljoprivrednom gazdinstvu koje poseduje neki vid poljoprivredne mehanizacije omogućeno da potpuno besplatno dobije rotaciono svetlo.

Vrlo smo svesni stanja mehanizacije na našoj opštini, zbog toga preko Grada Beograda obezbeđujemo nove traktore i sa druge strane opet uz pomoć grada i u saradnji sa našim Savetom za bezbednost saobraćaja obezbedili smo svim poljoprivrednim gazdinstvima da izlaskom sa traktorom na saobraćajnicu budu vidljiviji i bezbedniji, kazao je Bačanac i pozvao sve poljoprivrednike sa teritorije naše opštine da podnesu potrebnu dokumentaciju i prijave se na ovaj javni poziv u narednih mesec dana.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, Ivan Živković istakao je da je postojala velika potreba da se na ovakav način zaštiti jedna opd najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju.

Pored motociklista, traktoristi su jedna od najugroženijih karegorija vozača motornih vozila u saobraćaju, jer u ovom periodu imaju najviše poljoprivrednih radova i izlaze na javne saobraćajnice rano ujutro i kasno popodne. U tom periodu su uslovi najmanje vidljivosti i noćni uslovi vožnje, gde su oni u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja obavezni da koriste rotaciona svetla na traktorima i priključnim mašinama, dodaje Ivan Živković.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju poljoprivrednici koji imaju prebivalište na području GO Lazarevac,  imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji opštine i koji poseduju poljoprivredni mehanizaciju na kojoj će upotrebiti rotaciono svetlo.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA