LajkovacPoljoprivredaVesti

Raspisan Javni poziv za mlađe poljoprivrednike sa teritorije lajkovačke opštine

Raspisan je Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji opštine Lajkovac u 2020.godini. Opština Lajkovac u poslednje četiri godine veliki značaj pridaje poljoprivrednicima, naročito mlađim, i iz budžeta odvaja sredstva.

Gradska kuća Lajkovac

Od ove godine pravo učešća na konkursu imaju i zaposlena lica sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. Za ovu namenu izdvojeno je dva i po miliona dinara za poljoprivrednike do 40 godina starosti.

Iako je iz godine u godinu sve manji broj zainteresovanih za bavljenje poljoprivredom, opština Lajkovac se trudi da podsticajima pruži priliku, pre svega mlađim licima, da se prijave na javni poziv, izjavio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković

Andrija Živković
Andrija Živković

Opština je iz budžeta izdvojila dva i po miliona, a na konkurs se prijavilo 5 lica koja će za nabavku opreme dobiti oko 600 hiljada dinara.

Tekst javnog poziva i potrebni obrasci mogu se preuzeti na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Lajkovac www.lajkovac.org.rs.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA