BeogradLazarevacVesti

Raspisan Javni poziv za subvencionisanu nabavku sadnica voća i vinove loze

GO Lazarevac raspisala je Javni poziv za subvencionisanu nabavku sadnica voća i vinove loze koji će trajati sve do utroška sredstava, najavio je na konferenciji za medije Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac. On je ovom prilikom napomenuo da je poziv namenjen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima a za prijavu je neophodan obrazac koji zainteresovani mogu da uzmu u Kancelariji za poljoprivredu, fotokopija lične karte, potvrda o aktivnom statusu i izvod iz biljne strukture na kojoj mora da stoji parcela na kojoj će biti zasađene dobijene sadnice.

GO Lazarevac objavila je Javni poziv namenjen podršci lokalnim poljoprivrednicima kroz subvencionisanu nabavku sadnica voća i vinove loze. Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac, najavio je ovu inicijativu na konferenciji za medije a poziv je otvoren za registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Lazarevac. Zainteresovani poljoprivrednici treba da preuzmu obrazac za prijavu u Kancelariji za poljoprivredu. Uz obrazac, potrebno je priložiti fotokopiju lične karte, potvrdu o aktivnom statusu gazdinstva i izvod iz biljne strukture koji jasno označava parcelu na kojoj će biti zasađene sadnice.

U ponudi je nekoliko vrsta sadnica voća i vinove loze a učešće za sadnice, koje u najmanjoj meri snosi poljoprivredno gazdinstvo, iznosi –  za šljivu 40 odsto dok za ostale sadnice samo 20 odsto od ukupne vrednosti.

Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac
Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac

Važno je napomenuti da će Javni poziv ostati otvoren dokle god ima raspoloživih sredstava. Stoga, poljoprivrednicima se savetuje da što pre podnesu svoje prijave kako bi iskoristili ovu priliku za unapređenje svog poslovanja. Nenad Bačanac ovom prilikom pozvao je i poljoprivrednike da u nedelju 14. aprila posete i manifestaciju „Naj domaćin“ koja će u glavnoj ulici biti organizovana od 11 časova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA