Raspisani Podsticaji Grada Beograda za poljoprivredu

Sekretarijat za privredu Grada Beograda objavio je javne pozive za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstsva u nekoliko poljoprivrednih oblasti za 2020. godinu.

Ovčarstvo podsticaji

Reč je o sredstvima za nabavku novih traktora ili poljoprivredne mehanizacije, kao i sredstvima u oblasti pčelarstva, stočarstva, voćarstva i povrtarstva. Ističući da je rok za apliciranje narednih 30 dana, član veća zadužen za poljoprivredu opštine Lazarevac Nenad Bačanac pozvao je sve zainteresovane da podnesu prijavu i obrate se za savet Kancelariji za poljoprivredu.  Za sve poljoprivrednike u ponedeljak 9. marta u 15 časova organizuje se sastanak na kome će biti reči upravo o ovim podsticajima.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Grad Beograd će iz svog budžeta ove godine izdvojiti 240 miliona dinara za programe podrške poljoprivrednicima. Član veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac je istakao da je na ovaj način u saradnji sa Sekretarijatom za privredu i poljoprivredu Grada Beograda ispunjeno i obećanje da će ova godina biti kruna četvorogodišnjeg rada u oblasti poljoprivrede.

Pčelarstvo opština Lazarevac

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava za nabavku nove opreme za pčelarstvo ne može biti veći od 150 hiljada dinara po korisniku, a ukupna sredstva iznose 40.000.000 dinara. Pravo na dodelu prethodno navedenih podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice  –  nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, a rok za podnošenje prijava je 3. april.

Poljoprivredna mehanizacija

Još jedno iznenađenje za poljoprivrednike su i  sredstva iz budžeta koja se izdvajaju za nabavku traktora i priključne mehanizacije. Maksimalni iznos podsticajnih sredstava za nabavku traktora ne može biti veći od milion dinara po korisniku, a za nabavku jedne ili više različitih poljoprivrednih priključnih mašina, sredstava ne mogu iznositi više od 400 hiljada dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 130.000.000 dinara.

Stočarstvo opština Lazarevac
Sve dodatne informacije ali i pomoć prilikom apliciranja naši poljoprivrednici mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu. Za sve zainteresovane u ponedeljak 9. marta u 15 časova u velikoj sali Skupštine GO Lazarevac biće organizovana tribina o javnom pozivu i podsticajima za poljoprivrednike.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA