BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

Studentskom avijatičarskom klubu neophodan sponzor za međunarodno takmičenje

Studentski vazduhoplovni tim po treći put predstaviće se na međunarodnom takmičenju i pokušati da sa svojim projektom rakete osvoji prvo mesto.

Takmičenje srpski tim

Našu zemlju na prestižnim takmičenjima svih evropskih univerziteta predstavljaće pet studenata među kojima je i mladi lazarevčanin Đorđe Trampa. Za realizaciju njihovog projekta, koji podrazumeva izradu prototipa rakete i učešće na takmičenju, neophodno je 15 000 evra. Ovaj studentski tim organizuje sponzorsko veče a novac je jedina prepreka kako bi se njihovi snovi ostvarili.

Đorđe Trampa
Đorđe Trampa

Studentsko vazduhoplovni tim u Srbiji osnovalo je petnaest studenata, sada trenutno okuplja njih 40. Studenti Mašinskog, ETF, Ekonomskog i Fakulteta organizacionih nauka formirali su i podtimove: aerodinamika, struktura, elektronika, pogon, proizvodnja i marketing. Do sada su učestvovali na dva međunarodna takmičenja i ostvarili najveći uspeh u istoriji ovakvih timova u Srbiji.

Srpski vazduhoplovni tim

Drugo takmičenje je bilo tehnički zahtevnije, a jedino materijal lošijeg kvaliteta sprečio ih je da odnesu pobedu. Od novog takmičenja, i kako su ubeđeni borbe za pobedu ove godine deli ih samo 15 000 evra. Toliko je neophodno da se napravi letelica i osigurava boravak tima na ovom međunarodnom takmičenju.

Međunarodno takmičenje vazduhoplovni tim

Članovi Studentskog vazduhoplovnog tima, kako nam je rekao Đorđe Trampa, uvek idu napred i ne obaziru se na prepreke koje se moraju savladati na putu do uspeha. Zbog toga se organizuje sponzorsko veče kako bi se za ovaj poduhvat pronašla sredstva da naši mladi, talentovani i obrazovani studenti predstave Srbiju na najbolji mogući način i to u oblasti tehničih avio inovacija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA