Razvoj stočarstva u opštini Lazarevac

U cilju podrške razvoju stočarstva, kao jedne od ključnih oblasti poljoprivrede opština Lazarevac  pokrenula je inicijativu da se za potrebe ovčarstva u okviru Matične službe zaposli na neodređeno vreme inženjer stočarstva, koji će imati savetodavnu ulogu za sva pitanja poljoprivrednika ali i kada je reč o matičenju ovaca.

Uz podršku predsednika opštine Lazarevac Bojana Sinđelića obežbeđena su sredstva u budžetu kojima je omogućeno besplatno matičenje ovaca za sve poljoprivrednike sa teritorije naše opštine, rekao je član veća opštine Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.

U skladu sa potrebama poljoprivrednika, posebno u cilju podrške ovčarstvu kao značajnoj grani poljoprivrede opština Lazarevac je tokom predprošle godine stvorila sve uslove i otvorila Matičnu službu, već početkom ove godine na neodređeno vreme zaposlen je inženjer stočarstva koji će pored matičenja imati i ulogu savetodavca kada je o ovoj grani poljoprivrede reč.

Opština Lazarevac je uz podršku predsednika Bojana Sinđelića otišla još dalje omogućivši besplatno matičenje grla. Novac je obezbeđen iz opštinskog budžeta ističe član veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Ovčarstvo je jedna od oblasti u koju prema Strategiji o poljoprivredi najviše treba da ulažemo, ističe Bačanac. U naredne dve godine, očekuje se da će broj umatičenih grla ovaca na teritoriji naše opštine dostići broj od 3000.

Kako je rekao Bačanac ove godine se očekuju rekordna ulaganja u poljoprivredu i kada je reč o sredstvima iz budžeta Grada Beograda. Reč je o podsticajima vezanim za pčelarstvo, stočarstvo i poljoprivrednu mehanizaciju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA