BeogradLazarevacVesti

Regionalna deponija u Kaleniću i dalje aktuelna tema

U organizaciji Saveta za zaštitu životne sredine Veća Gradske opštine Lazarevac, u sali biblioteke „Dimitrije Tucović“ održana je tribina na temu upravljanja otpadom. Opština Lazarevac jedna je od potpisnica Sporazuma o međuopštinskoj saradnji na projektu izgradnje regionalne deponije u Kaleniću. O ovoj temi pored organizatora, govorili su i direktor Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Eko Tamnava“ Ub Zoran Petrović i njegov pomoćnik Radomir Stevanović.

Tribina-o-upravljanju-otpadom-2

Tribina je organizovana sa ciljem da šira javnost dobije informaciju u kojoj se fazi trenutno nalazi projekat izgradnje regionalne deponije u Kaleniću. Članica Saveta za zaštitu životne sredine Veća GO Lazarevac Olgica Vasiljević je istakla da je ovo telo održalo 13 sednica do sada kao i da su podeljena sredstva koja su bila na raspolaganju, uložena u edukaciju školske i predškolske dece. Ona je izrazila zadovoljstvo i što se medicinski otpad sada odlaže po propisima.

Olgica Vasiljević
Olgica Vasiljević, Savet za zaštitu životne sredine GO Lazarevac

Savet će se u narednom periodu zalagati za izgradnju parkova ali i autobuske stanice u Lazarevcu, istakla je Olgica Vasiljević.

Zoran Petrović, direktor preduzeća "Eko Tamnava"
Zoran Petrović, direktor preduzeća „Eko Tamnava“

Preduzeće „Eko Tamnava“ Ub do sada je završilo kompletnu projektno tehničku dokumentaciju kao i imovinsko pravne odnose na samom Kaleniću na površini od 40 hektara i rezervne površine u Lajkovcu koja će vrlo brzo preći u vlasništvo „Eko Tamnave“ od 22 hektara, napomenuo je Zoran Petrović, direktor preduzeća „Eko Tamnava“.

Nakon izrade projekta za građevinsku dozvolu, uslediće dobijanje građevinske dozvole koja je preduslov za otpočinjanje radova deponije Kalenić, rekao je Petrović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA