BeogradLazarevacVesti

Usvojen rebalans budžeta za 2018. godinu GO Lazarevac

Odbornici Skupštine GO Lazarevac održali su dve sednice i razmatrali ukupno 15 tačaka dnevnog reda. Na sednici je usvojen završni budžet za 2017. godinu i prvi rebalans budžeta za 2018. godinu. Istovremeno usvojene su i izmene statuta Centra za kulturu Lazarevac i izveštaj o radu opštinskog pravobranilaštva za proteklu godinu.

Skupština-lazarevca-4

Prilikom usvajanja dnevnog reda u okviru nastavka 17. sednice Skupštine GO Lazarevac prihvaćen je predlog odbornice Jovane Davidovac da se izbaci 3. tačka dnevnog reda vezana za gasifikaciju Lazarevca. Na samom početku svi odbornici GG “Lazarevac – Naša kuća“ napustili su sednicu uz obrazloženje da će u daljem radu Skupštine GO Lazarevac učestvovati tek kada se obezbedi direktan prenos skupštinskih sednica.

Skupština-Lazarevac-2

U okviru 17. sednice usvojen je Izveštaj o radu opštinskog pravobranilaštva za 2017. godinu, po skraćenom postupku usvojeno je još sedam tačaka dnevnog reda. Tokom 18. sednice skupštine GO Lazarevac, koja je održana po završetku prethodne razmatrano je četiri tačke dnevnog reda, najvažnije odluke odnosile su se na opštinski budžet.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

Odbornici su usvojili predlog odluke o završnom budžetu GO Lazarevac za 2017. godinu. Planirani tekući budžetski prihodi za 2017. u visini od 965 957 928 dinara ostvareni su u visokom procentu od čak 88,06 odsto. Dodatna sredstva su ostvarena u visini od 186 538 647 dinara što je 40 odsto više od plana. Visina prenetih sredstava iz prethodnih godina je 295 045 635 dinara.

Odlukom o rebalansu budžeta za 2018. godinu planirani su ukupni prihodi i preneta sredstva u iznosu od 1 524 408 339 dinara, a u odnosu na ukupnu odluku po svim izvorima finansiranja ukupni rashodi i izdaci budžeta umanjeni su za 16 328 514 dinara.

U okviru treće tačke dnevnog reda Ivan Živković ovlašćeni predstavnik JP za izgradnju Lazarevca izložio je program izgradnje i rekonstrukcije nekategorisanih puteva koji je usvojen većinom glasova. Tokom ove sednice usvojena je i izmena statuta Centra za kulturu Lazarevac.

Skupština-Lazarevca-3

Na kraju sednice predsednik odborničke grupe SNS  „Aleksandar Vučić –Srbija pobeđuje“ Bojan Stević zahvalio se odbornicima na uspešnoj višegodišnjoj saradnji i zbog obaveza u ministarstvu Državne uprave i lokalne samouprave gde će preuzeti još jednu izvršnu funkciju podneo ostavku na mesto odbornika, predsednika odborničke grupe i sve ostale funkcije koje je imao kao odbornik. Stević je istakao da će i dalje kao predsednik OO SNS, ali i državni službenik u ministarstvu lokalne samouprave prisustvovati sednicama, pratiti i pomagati rad lokalnog parlamenta.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA