LajkovacObrazovanjeVesti

Rekonstrukcija Srednje škole „17. septembar“ u Lajkovcu u završnoj fazi

Radovi na rekonstrukciji Srednje škole „17. septembar“ u Lajkovcu ulaze u završnu fazu. Pre nekoliko dana započeto je parterno uređenje oko same škole, rekao je obilazeći radove predsednik opštine Andrija Živković. On je izjavio da završetak radova očekuje u martu, kada će škola biti spremna za učenike. Unutar objekta završeno je 90 odsto radova, dok se rekonstrukcija fiskulturne sale očekuje u narednom periodu. Rekonstrukciju ovog objekta finansira Valda Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja, a vrednost radova je 240 miliona dinara.

Rekonstrukcija Srednje škole u Lajkovcu

Kompletna rekonstrukcija škole „17. septembar“ u završnoj je fazi, trenutno se izvode radovi na parternom uređenju, a do sada je završeno 90 odsto radova, a preostalo je da se izvrši rekonstrukcija sale za fiskulturu.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković veruje da će škola za učenike biti spremna u martu mesecu. Vremenski uslovi izvođačima radova idu naruku pa se izvode neometano, izjavio je Živković i naglasio da će ovaj objekat dobiti preko 2000 kvadrata zelenih površina. Škola će dobiti i dva igrališta, jedno za odbojku, a drugo za košarku, kaže Živković.

Andrija Živković
Andrija Živković

Budžetom za narednu godinu opština Lajkovac će opredeliti sredstva za učionice i kabinete za profesore, a biće zamenjen i komplentan inventar škole. U planu rukovodstva opština Lajkovac je da se, uz podršku Kancelarije za javna ulaganja, izgradi fiskulturna sala u Jabučju.

Parterni radovi na Srednjoj školi u Lajkovcu

Srednja škola „17. septembar“ će imati sve elemente da zadovolji potrebe za nastavom u 21. veku i biće jedna od najmodernijih škola u ovom delu Srbije, zaključio je predsednik lajkovačke opštine Andrija Živković.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA