Rekordan budžet za poljoprivredu na nivou Grada Beograda

Ove godine rekordan budžet za poljoprivredu na nivou Grada Beograda za šta je opredeljeno 200 miliona dinara, dok je pre nepune tri godine bilo izdvojeno 15 miliona, omogući će i nova ulaganja u poljoprivredu na teritoriji naše opštine, kaže Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac. Novac iz grada biće opredeljen za stočare, pčelare, nabavku mehanizacije, voćarstvo i povrtarstvo, dodaje Bačanac. Predstavnici Saveta za poljoprivredu u narednom periodu sredom će obilaziti i poljoprivredna gazdinstva koja su u prethodnom periodu ostvarila podsticaj ili žele da konkurišu ove godine.

Ulaganje u poljoprivredu iz gradske kase u ovoj godini biće veće za 2,24 odsto i za tu namenu je izdvojeno 251,48 miliona dinara. GO Lazarevac i ove godine dobiće značajna sredstva koja će biti preraspodeljena u sve grane poljoprivrede, rekao je Nenad Bačanac.

Novina je i to da poljoprivrednici više neće morati da imaju minimum 30 košnica da bi mogli da apliciraju na poziv Grada Beograda a ove godine, to će najverovatnije biti od pet do 500 košnica i svi koji ih budu toliko imali moći će da iskoriste podsticaj, dodaje  Bačanac.

Pčele-1

Svake srede, u nrednim mesecima, članovi Saveta za poljoprivredu na poziv poljoprivrednika, obilaziće gazdinstva, kako bi proizvođače upoznali sa podsticajima.

Najmanji broj zainteresovanih poljoprivrednika je iz oblasti povrtarstva i voćarstva, a iz GO Lazarevac apeluju da i to treba razvijati, jer uslovi postoje, a ulaganja nisu velika.

I ove godine lazarevački poljoprivrednici moći će da apliciraju na republičke, gradske i opštinske podsticaje. Proizvođači se mogu čak i udružiti kada je reč o podsticajima u oblasti povrtarstva. Što se tiče kašnjenja u isplati podsticaja na nivou republike, Bačanac kaže da će sva dugovanja biti izmirena.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA