Nakon više od četiri decenije, ogranak biblioteke u Velikim Crljenima dobiće novo ruho

Poslednja rekonstrukcija ogranka lazarevačke biblioteke u Velikim Crljenima bila je sada davne 1975. godine a novac za uređenje ovog hrama kulture tada je obezbedila Mesna zajednica, dok je 1976. godine TE opremila čitaonicu za svoje radnike. Nakon više od četiri decenije, ogranak biblioteke u Velikim Crljenima dobiće novo ruho. Rekonstrukcija koja je počela krajem novembra 2018. godine privodi se kraju a za nekoliko dana očekuje se otvaranje ogranka za ponovni rad sa čitaocima.

Centri kulturnog života u Mesnim zajednicama svakako su ogranci lazarevačke biblioteke “Dimitrije Tucović” a u mnoge od njih nije se ulagalo od samog osnivanja. Biblioteka u Velikim Crljenima rekonstruisana je nakon 43 godine. Pre rekonstrukcije enterijera, GO Lazarevac zamenila je krov, što je i bio preduslov za uređenje unutrašnjeg prostora.

Književni fond ovog ogranka bogat je literaturom i broji preko 20 hiljada knjiga, od toga većina naslova je zanimljiva čitalačkoj publici i ne može se naći u Matičnoj biblioteci u Lazarevcu, kaže direktorka ove ustanove.

Zanimljiva činjenica vezana za ovu ustanovu u Velikim Crljenima je i da je ovaj ogranak pretplaćen na svu periodiku koja izlazi u našoj zemlji, dodaje direktorka Ivanković.

Do kraja februara, ukoliko uslovi dozvole, ogranak biblioteke otvoriće svoja vrata za rad sa korisnicima, od kojih najviše ima učenika. U toku je vraćanje knjiga u fond, a ovo je dobra prilika i za reviziju literature. Potrudićemo se da starije knjige zamenimo aktuelnim naslovima i zadovoljimo ukuse svih naših čitalaca, kaže Jasmina Ivanković, direktorka ove ustanove.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA