BeogradLazarevacZabava

Revizija fonda biblioteke “Dimitrije Tucović“ Lazarevac

Zbog revizije književnog fonda, biblioteka “Dimitrije Tucović“ Lazarevac skratila je radno vreme. Biblioteka od 23. marta sa čitaocima radi u periodu od 10 do 17 časova. Tokom trajanja revizije subotom se neće raditi sa čitaocima. Revizija se radi uz pomoć savremenog softvera “Bizis 5“ koji se koristi u preko 50 odsto biblioteka u Srbiji, istakla je direktorka biblioteke Jasmina Ivanković. Plan je da se u naredna četiri meseca izvrši revizija fonda u kome se nalazi više od 100 hiljada knjiga.

biblioteka 1Revizija fonda biblioteke “Dimitrije Tucović“ počela je u ponedeljak 22. marta. Uprkos obimnom  poslu, biblioteka će raditi sa čitaocima uz skraćeno radno vreme, radnim danima od 10 do 17 časova. Na ovaj način biblioteka izlazi u susret svim članovima, posebno starijim sugrađanima kojima je u doba pandemije knjiga najbolji lek. Pred nama je i period godine kada je posebno tražena stručna literatura za pripremu diplomskih i maturskih radova, zbog toga je od posebne važnosti da se vrata biblioteke za čitaoce ne zatvore na četiri meseca. Rad sa čitaocima tokom revizije fonda omogućen je upotrebom savremenog softvera “Bizis 5“.

biblioteka 2Redovna revizija je obavezna najmanje jednom u deset godina, a u bibliotekama sa manjim brojem knjiga i češće. Lazarevačka biblioteka u svojoj evidenciji ima knjige koje nisu vraćene od 2009. godine, godišnje čitaoci zaborave da vrate oko 100 knjiga, ovo je prilika da one ponovo dobiju svoje mesto na polici biblioteke. U centralnoj zgradi biblioteke “ Dimitrije Tucović“ nalazi se fond sa 100 hiljada knjiga. Sve te knjige su u elektronskom katalogu na sajtu biblioteke. Revizija je prilika da se proveri stanje knjiga i uskladi  stanje iz materijalnog inventara sa stvarnim stanjem koje se utvrđuje revizijom.

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA