BeogradLajkovacVesti

Uskoro otvaranje Srednje škole “17. septembar“ i početak rada zatvorenog bazena u Lajkovcu

Prvu polovinu 2021. godine obeležiće otvaranje rekonstruisane Srednje škole “17. septembar“ tokom aprila meseca i početak rada novoizgrađenog zatvorenog bazena. Jedan od značajnijih projekata je i rekonstrukcija doma kulture u Ratkovcu. Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je najavio i realizaciju projekata u saradnji sa nadležnim republičkim javnim preduzećima.

 

U prvom delu građevinske sezone na teritoriji opštine Lajkovac planirani su radovi na investicionom održavanju putne infrastrukture. Zbog epidemioloških uslova realizacija značajnijih projekata na putnoj infrastrukturi je odložena za drugu polovinu godine. U prvoj polovini građevinske sezone biće završeni kapitalni projekti.

loajkovac 2Opština Lajkovac je dobila sredstva za realizaciju projekata bitnih za regulaciju korita reke Kolubare ali i povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju u blizini školskih objekata. Ovi projekti biće realizovani u saradnji sa nadležnim republičkim javnim preduzećima. Dugogodišnji problem nedostatka parking mesta biće rešen tokom ove građevinske sezone, ali i uređenje centralnog dela grada.

Opština Lajkovac će se i u narednom periodu oslanjati na pomoć Vlade RS i njenih resornih institucija kako bi realizovala brojne infrastrukturne i kapitalne projekte koji su veoma važni za ovu opštinu, istakao je Andrija Živković.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA