Rok za dečje radove na konkursu 32. Međunarodnog festivala humora za decu produžen do 20. juna

”Međunarodni festival humora za decu” biće održan u planiranom terminu, kao i svake godine polovinom septembra. Konkurs za nagradu ”Gašino pero” za knjigu objavljenu između dva festivala čiji je autor dete otvoren je do 20. juna. Do tog termina otvoren je i konkurs za sve dečije radove.  Knjige za decu objavljene na srpskom jeziku između dva festivala se dostavljaju u 4 primerka do 1. avgusta.
rada bulatovic
Radmila Bulatović

Pripreme za predstojeći ‘’Festival humora za decu’’ trajale su i tokom vanrednog stanja. Organizatori su u izolaciji pripremali program. Biblioteku su zamenili svojim radnim sobama, a komunikacija se odvijala elektronskim putem. Prateći problemi tokom epidemije nisu zaobišli ni ‘’Gašin festival’’, pa tako pojedini radovi poslati brzom poštom nisu stigli na svoje odredište u biblioteku. Prva odluka nakon ukidanja vanrednog stanja bila je da se produži rok za dostavu dečijih radova.

Maskenbal-7

Pored najmlađih kreativaca koji svoje radove mogu slati do 20. juna i dečiji pisci imaju više vremena da pošalju svoja ostvarenja, rok je 1. avgust.‘’Kad porastem biću baba’’ je knjiga koja je osvojila ‘’Zlatno Gašino pero’’ autorke  Violete Jović koja će biti objavljena do festivala. Knjiga donosi idiličan prikaz bajkovitog detinjstva i odrastanja na selu, u prirodi i uz babe.

ziriranje

Program festivala je u većoj meri definisan. Omaž pandemiji i vremenu izolacije biće i izložba pisca Gorana Novakovog koji je sa duhovitim porukama vezanim za situaciji u kojoj smo se nalazili nacrtao duhovite kuvarice. Kako je rekla direktorka festivala Radmila Bulatović festival će verovatno pretrpeti neke promene, u zavisnosti od epidemiološke slike tokom septembra.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA