BeogradLazarevacVesti

Sajam cveća u Lazarevcu okupio brojne izlagače

Turistička organizacija uz podršku GO Lazarevac organizovala je prvi Sajam cveća na platou ispred Rudarske česme. Na sajmu je učešće uzelo preko 20 izlagača iz Lazarevca, Mionice, Ljiga, Kragujevca i drugih okolnih opština. Sajam je obišao i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević sa svojim saradnicima i izrazio nadu da će ova manifestacija postati tradicionalna. Pre početka sajma, u biblioteci su dodeljene nagrade učesnicima literarnog konkursa „Cvetni cvetnik“, koji je ova ustanova u saradnji sa Turističkom organizacijom upriličila povodom ove manifestacije.
Sajam cveća

Veliki broj izlagača, među kojima i štand preduzeća „Kolubara usluge“, danas je krasio lazarevačku Glavnu ulicu. Povod je bio prvi Sajam cveća, koji je organizovala Turistička organizacija uz podršku GO Lazarevac. Štandove je obišao i predsednik opštine Bojan Stević, koji je izrazio zadovoljtsvo brojem učesnika ali i činjenicom da je veliki broj proizvođača cveća upravo sa teritorije naše opštine.

Bojan Stević obišao štandove

Članica Veća GO Lazarevac Jovana Davidovac napomenula je da je učešće na sajmu uzeo 21 izlagač i da su pored učesnika iz naše opštine, tu i izlagači iz Kraljeva, Kragujevca, Ljiga i susednih opština.

Turistička organizacija raspisala je i konkurs za izbor najlepšeg dvorišta a prijave traju sve do 10. juna. Najlepša dvorišta i njihovi vlasnici biće nagrađeni vrednim poklonima na Vidovdan, Dan opštine, rekao je ovom prilikom Mirko Kovačević, direktor Turističke i pozvao naše sugrađane da se prijave.

Pre početka sajma u svečanoj sali biblioteke uručene su i nagrade učesnicima literarnog konkursa „Cvetni cvetnik“, koji je ova ustanova u saradnji sa Turističkom organizacijom i Regionalnom mrežom hortikulturnih biblioteka organizovala povodom Sajma cveća. Konkurs je bio regionalnog tipa, kaže direktorka biblioteke Jasmina Ivanković i dodaje da su i ovaj put pesnici bili zaista kreativni i nadareni.

Jasmina Ivanković

Nagradu za najbolju pesmu o cveću dobio je Nenad Karić, na drugom mestu našla se Katarina Kalin, dok je treće mesto osvojila Marijana Radovanović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

2 thoughts on “Sajam cveća u Lazarevcu okupio brojne izlagače

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA