LajkovacVesti

Šampionka izložbe priplodnih goveda simentalske rase proglašena Lara Milana Milakovića iz Mratišića

Tradicionalno na Krstovdan u Lajkovcu je održana 37. izložba priplodnih goveda simentalske rase „Kolubara 2018“. U Katalog izložbe upisano je 118 reprezentativnih grla od 33 najbolja stočara, iz svih opština Kolubarskog okruga. Ove godine apsolutna šampionka izbožbe je grlo Lara vlasnika Milana Milakovića iz Mratišića.

Izložba-krava-4

Izložbu je otvorio predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković koji je u obraćanju istakao da se malo ko može pohvaliti manifestacijom koja traje skoro četiri decenije i zahvalio svima koji su izložili svoja grla.

Ove godine po prvi put dodeljena je nagrada za najboljeg stočara opštine Lajkovac a to je po oceni žirija Aleksandar Jevrić iz Jabučja. Sva priznanja nagrađenima su uručili predsednici opštine i Skupštine opštine, Andrija Živković i Živorad Bojičić. Kao i svake godine šampionski pehari i novčane nagrade uručene su najboljima. U kategoriji junica najbolje je grlo Malina vlasnika Milana Milakovića, za najbolju prvotelku proglašeno je grlo Mila Živomira Markovića iz Strmova a u kategoriji krava pobedilo je grlo vlasnika Slavoljuba Ćatića iz Jabučja. Za apsolutnu šampionku izložbe je odlukom žirija proglašena Lara, višestruko nagrađivanog Milana Milakovića iz Mratišića.

Opština Lajkovac nastaviće da podržava poljoprivrednike i u budućnosti, rekao je predsednik opštine Andrija Živković nakon uspešno završene 37. izložbe goveda simentalske rase.

Andrija-Živkovišć
Andrija Živković

Čestitke svim izlagačima uputio je i predsednik Skupštine opštine Lajkovac i predsednik Organizacionog odbora izložbe Živorad Bojičić.

Zadovoljstvo organizacijom izložbe sa novinarima je podelio i direktor Centra za poljoprivredu Nikola Radulović i naglasio da ovako uspešna manifestacija ne bi mogla da se realizuje bez podrške lokalne samouprave.

Generalni pokrovitelj manifestacije je opština Lajkovac a organizovali su je Udruženje odgajivača goveda simentalske rase, Udruženje odgajivača goveda simentalske rase „Kolubara“ Lajkovac, Centar za poljoprivredu iz Lajkovca i Udruženje odgajivača goveda simentalske rase „Kolubarski simentalac“ iz Valjeva.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA