BeogradLazarevacVesti

Program manifestacije „Oktobar, mesec starih“

Opštinska organizacija Udruženja penzionera Lazarevac i ove godine prigodnim programima obeležiće manifestaciju “Oktobar, meseca starih lica”. Oktobar je mesec kojim se obeležava ne samo Međunarodni dan starih, već je to i mesec solidarnosti sa starim osobama. Cilj je da se vide problemi koje imaju osobe trećeg doba i da se adekvatno njihovim potrebama i problemima naprave dobri uslovi za njihov život i rad.

Penzioneri

Mesec posvećen našim najstarijim sugrađanima, opštinska organizacija penzionera Lazarevac obeležiće nizom programa. Već 29. septembra, grupa penzionera otputovaće u Vrnjačku Banju na olimpijadu.

Kao i prethodnih godina udruženje će u saradnji sa lazarevačkim Domom zdravlja organizovati dva bazar zdravlja, na kojem će penzioneri moći da provere svoje zdravstveno stanje. Bazari će biti organizovani u Stepojevcu i Šopiću.

bazar-zdravlja

Penzioneri će se tokom oktobra meseca družiti i sa mališanima u Predškolskoj ustanovi u Šopiću i Rudovcima, kada će im uručiti i prigodan didaktički materijal.

Tradicionalno druženje naših najstarijih sugrađana neće izostati ni ove godine.

Tema koja je aktuelna poslednjih nekoliko godina je i izgradnja Doma za stara lica i biće predmet razgovora na Okruglom stolu, koje će udruženje penzionera organizovati sa relevantnim institucijama na teritoriji opštine.

Milan-Đorđević
Milan Đorđević

Ujedinjene nacije su 14. decembra 1990. godine izglasale rezoluciju kojom je 1. oktobar postao Međunarodni dan starijih osoba i prvi put je obeležen u svetu 1991. godine.

Svetski dan starih ima za cilj da podigne svest u društvu o temama koje se tiču starijih, kao što su starenje ili iskorišćavanje i zlostavljanje. To je takođe dan kojim se iskazuje zahvalnost za doprinos koji su stariji građani dali i daju društvu. Udruženje penzionera ovu manifestaciju obeležava poslednjih nekoliko godina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA