Saopštenje EPS-a povodom preminulog radnika Dejana Jeremića

„Elektroprivreda Srbije“ demantuje neistinite navode Inicijative Ne davimo Beograd da je poginuo radnik Rudarskog basena Kolubara i upućuje saučešće porodici preminulog Dejana Jeremića iz Velikih Crljena. Službe zadužene za bezbednost i zdravlje na radu u Kolubari i EPS-u reagovale su u najkraćem roku i obezbedile hitnu medicinsku pomoć za stradalog Jeremića. EPS ukazuje da nije došlo do bilo kakve nezgode na radu, niti pogibije zbog neadekvatnih uslova za rad. Konačni rezultati istrage daće objašnjenje šta se dogodilo, a u međuvremenu je zlonamerno i uvredljivo optuživanje nedopustivo.

Sve nadležne institucije su izašle na teren i istraga je u toku. Prema dosadašnjim informacijama, stradali radnik se jutros oko 8.30 časova na Glodaru 8 na „Polju D“ samo srušio kada je krenuo da otključa orman i uzme alat. Kolege su reagovale, pozvale prvu pomoć, lekari su pokušali reanimaciju, ali nažalost nisu uspeli.

U skladu sa zakonima i procedurama, EPS poštuje mere bezbednosti i zdravlja na radu u svim vremenskim uslovima, a posebno kada je reč o radu na terenu u ekstremnim vremenskim uslovima. Radi zaštite života i zdravlјa zaposlenih, kao i zbog sigurnosti mehanizacije i obezbeđivanja dalјeg procesa rada u proizvodnji, u RB Kolubara svi sistemi za eksploataciju uglјa i jalovine obustavlјaju rad ukoliko dnevna temperatura pređe 36 stepeni. Temperatura se meri na mestu rada bagera u hladovini, na metar iznad zemlјe, digitalnim termometrom u toku prve i druge smene. U svim proizvodnim ograncima EPS-a, na kopovima, u termo i hidroelektranama, radnicima se obezbeđuju dovoljne količine vode i zaklon od sunca, a tamo gde je moguće ugrađeni su klima uređaji -saopštavaju iz EPS-a.

Preminuli radnik iz Velikih Crljena Dejan Jeremić je 1971. godište, otac dvoje dece. Preminuo je na “polju D”.

image_pdfKreiraj PDF dokument

3 komentara na vest “Saopštenje EPS-a povodom preminulog radnika Dejana Jeremića

 • 29. jula 2021. at 15:44
  Permalink

  Al brinete??? Metar u ladu, zabijte ga u sopstvenu gu….u!!! Sram vas bilo!!!

  Reply
 • 29. jula 2021. at 08:14
  Permalink

  Meri se temp.u hladu na metar visine.Kolika moze da bude temp.u kabinama trakista i bagerista i na kojoj visini a nema hladovine?

  Reply
 • 29. jula 2021. at 00:53
  Permalink

  Pa radnici ne rade u hladovini kao njihovi rukovodioci inace naprednjacki kadrovi.
  Temperatura se meri na suncu kom su ti radnici izlozeni.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA