BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

Sastanak Aktiva lazarevačkih škola, glavna tema bezbednost učenika i zaposlenih

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Stepojevcu održana je nova sednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Lazarevac. Na sednici je bilo reči o bezbednosti učenika i zaposlenih u ustanovama i van škole, o stručnom usavršavanju zaposlenih, završnim ispitima, takmičenjima učenika i njihovim ekskurzijama, rekla je za Gem predsednica Aktiva Verica Anđelić. Sastanku je prisustvovao i predstavnik Minustarstva unutrašnjih poslova  Darko Nikolić.

Sednica Aktiva direktora lazarevačkih škola

Sednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola održana je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Stepojevcu. Bilo je više tačaka o kojima su raspravljani prosvetari, a najvažnija se odnoslia na bezbednost učenika i nastavnika u ustanovama i van škole, izjavila je predsednica Aktiva Verica Anđelić. Sastanku je bio prisutan i predstavnik policije Darko Nikolić pa je to bila dobra prilika da se govori o predavanjima za učenike iz oblasti bezbednosti, što je i plan Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sednica Aktiva direktora lazarevačkih škola

Na sastanku je bilo reči i o završnom ispitu, s obzirom da su pripreme ove godine krenule ranije, već tokom septembra. Probni završni ispit planiran je za 24. i 25. mart, naglasila je Anđelić.

Škola „Vuk Karadžić“ od prošle godine je deo projekta „Zajednica praktičara za socijalno – ekonomsko učenje“, čiji je cilj podrška razvoju ličnosti učenika, izjavila je Verica Anđelić i dodala da je na sednici bilo reči i o stručnom usavršavanju zaposlenih u prosveti.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić ističe da je zadovoljna aktuelnom školskom godinom na teritoriji opštine Lazarevac.

Naredna sednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola biće održana u drugoj polovini marta.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA