BeogradLazarevacVesti

Sastanak sa direktorima svih škola

Savet za obrazovanje GO Lazarevac organizovao je sastanak kome su prisustvovali direktori svih lazarevačkih osnovnih i srednjih škola tokom koga je razmatran izveštaj o realizaciji aktivnosti u ovoj godini i definisan plan za narednu. Sredstva za tekuće održavanje osnovnih škola koje je GO Lazarevac izdvojila u ovoj godini su četiri miliona dinara. Ove godine ponovo su stvoreni uslovi i izdvojena sredstva za nagrade najboljim učenicima i studentima.

Prisutnima se obratio predsednik saveta Marko Mijušković ističući da je za nešto više od godinu dana rada ovo telo postiglo značajne rezultate. Kao jedan od najvećih uspeha saveta, Mijušković je istakao nagrade najboljim učenicima i studenatima.

Marko Mijušković
Marko Mijušković

Ja sam stvarno ponosan zbog toga, mislim da je to bila jedna od najkvalitetnijih stvari koje smo uradili u toku ove godine i to je nešto što ćemo svakako za sledeću godinu planirati da uradimo na višem nivou, jer planiramo da tražimo sredstva i za srednjoškolce. – izjavio je Marko Mijušković.

Zamenik predsednika GO Lazarevac Miloje Živanović stavio je akcenat na planove za narednu godinu i istakao da će od 2018. godine obaveza opštine biti i investiciono održavanje školskih objekata.

Sastanak na kome su razmatrani prioriteti i potrebe škola za investicionim održavanjem organizovan je upravo u periodu planiranja opštinskog budžeta za narednu godinu pa se očekuje i da sredstva za ovaj sektor u narednom periodu budu povećana. Do ove godine sredstva za ovu namenu je obezbeđivao sekretarijat za obrazovanje grada Beograda.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA