BeogradLazarevacPolitikaVesti

Tribina „Zaustavimo nasilje – osnažimo žene“

U organizaciji Unije žena Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Lazarevac, u biblioteci „Dimitrije Tucović“ organizovana je tribina pod nazivom  „Zaustavimo nasilje – osnažimo žene“.

Tribina

Tribina je organizovana povodom akcije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.  Svrha ovakve tribine je da se pošalje jasna poruka da niko neće biti zaštićen pred zakonom ukoliko sprovodi nasilje nad ženama, istakla je jedna od učesnica tribine, narodna poslanica i predsednica Unije žena OO SNS Lazarevac Tijana Davidovac.

Prema rečima potpredsednice Srpske napredne stranke Marije Obradović, cilj tribine je da se sa građanima razgovara šta je to što je pored zakonske regulative potrebno promeniti u našem društvu i šta je to što može da se uradi u lokalnim sredinama kako bi se znatno smanjio broj nasilja nad ženama.

Tribinu „Zaustavimo nasilje – osnažimo žene“ podržao je i državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojan Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Ono što je za nas značajno je da mi sa ovim tribimana želimo da pošaljemo jasnu poruku našim sugrađanima. Svi mi moramo biti porodični ljudi, voditi računa jedni o drugima a sve sa ciljem kako bi naša Srbija išla napred, brže, bolje i jače. – rekao je Bojan Stević.

Što se tiče aktivnosti OO SNS Lazarevac u mesecu decembru, Stević navodi tradicionalnu akciju podele novogodišnjih paketića mališanima, organizovanje jedne tribine na kojoj će biti reči o ekologiji a biće organizovana i poseta korisnicima Dnevnog centra za decu i omladinu sa posebnim potrebama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA