Saveti u Apoteci Viva- dr Max o zaštiti od korona virusa

Korona virus je veliki kapsulirani RNK virus. Ovi virusi uzrokuju respiratorne infekcije , infekcije gastrointestinalnog i centralnog nervnog sistema. O tome kako sprečiti širenje zaraze i zaštiti svoje zdravlje potražili smo savete od zaposlenih U Apoteci  Viva koja posluje pod brendom Dr Max.

COVID 19 - novootkriveni kapsularni virus

Korona virus pripada soju virusa koji je sposoban da se adaptira na nova okruženja kroz mutacije i rekombinacije i zbog toga mogu uticati na nove domaćine i tkiva. Konkretno novootkriveni virus ranije nije bio detektovan kod ljudi.Ovim virusom mogu biti zaražene osobe svih uzrasta. Faktori rizika za razvoj težeg oblika bolesti, nisu još uvek potpuno jasni . Da bi se sprečila zaraza neophodno je znati kako se prenosi.

Dr Max - U susret novom virusu

Simptomi korona virusa su povišena telesna temperatura kod više od 80 odsto pacijenata isto toliko njih ima kašalj, kratak dah je kod 31odsto pacijenata a grčevi u mišićima zabeleženi su kod 11 odsto zaraženih.

Covid 19 informaciejTrenutno ne postoji specifičan lek ili vakcina za korona virus. Tretman je simptomatski i baziran na kliničkom stanju pacijenata i suportivnoj terapiji.

Covid 19- Najbolja prevencija čiste rukeUkoliko se u cilju prevencije koriste medicinske maske pravilna upotreba i odlaganje su od suštinskog značaja. Ključna mera prevencije je prailno održavanje higijene  ruku, sapunom i vodom. Čitav proces treba da traje 40 -60 sekundi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA