Škole spremne za korona virus

Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Lazarevac održao je sednicu tokom koje je bilo reči o sprovođenju mera Ministarstva prosvete u cilju prevencije i sprečavanja širenja korona virusa.
Verica Anđelić - predsednica Aktiva direktora škola
Verica Anđelić – predsednica Aktiva direktora škola

U cilju prevencije virusa Covid19 na sednici Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola opštine Lazarevac bilo je reči o merama koje je neophodno preduzeti u svim školskim objektima. Između ostalog otkazana su i učenička putovanja i ekskurzije u inostranstvo.Za sada nisu otkazana takmičenja, niti druga dešavanja koja organizuju škole.

Covid 19 - Broj telefona Od početka sezone gripa do danas nije bilo značajnijeg povećanja izostanaka učenika. Prema evidenciji od početka ovog polugodišta izostanci su svedeni na minimum.

Aktiv direktora - Sednica o koroniMinistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoj uputilo je obavezujuću preporuku svim osnovnim i srednjim školama. Neophodna je redovna higijena i održavanje školskog prostora. Preporučuje se i edukacija učenika, zaposlenih i roditelja o sprovođenju higijenskih mera, ali i da škole zaštite učenike od nepoželjne panike.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA