Šest meseci od otvaranja prvog inkluzivnog centra u Lajkovcu „Podrška detetu i porodici“

Udruženje „Bazi Mili“ iz Lajkovca danas je organizovalo skup povodom šest meseci od otvaranja prvog inkluzivnog centra u Lajkovcu „Podrška detetu i porodici“. Ovaj projekat sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Udruženje „Bazi Mili“ najavilo je tribine koje pozivaju na inkluziju osoba s posebnim potrebama.

Osobe sa poteškoćama u razvoju nedovoljno su vidljive u društvu. Udruženje „Bazi Mili“ iz Lajkovca pokrenulo je putem projekta „Zajedno za aktivno građansko drutšvo“ inkluzivni centar „Podrška detetu i porodici“.  Organizovane su inkluzivne radionice s ciljem da se podigne svest i razbiju predrasude o osobama kojima je potrebna dodatna podrška.

Na pomenutom skupu javnosti su se obratili osnivač i saradnici udruženja „Bazi Mili“. Oni su uputili poziv na priključenje ovoj zajednici. Svi zainteresovani mogu to učiniti putem sajta pomenutog udruženja i na taj način doprineti tome da osobe s posebnim potrebama postanu vidljivije u društvu.

Osnivač udruženja „Bazi Mili“ iz Lajkovca Milica Nikolić poručuje da je njihov plan da se inkluzivni centar održi. U najavi su tribine kojima će se skrenuti pažnja na važnost integracije osoba sa posebnim potrebama.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA