„Šetajmo za zdravlje – u susret jeseni“ u subotu 11. septembra

Planinarsko društvo “ Vis“ po petnaesti put organizuje manifestaciju „Šetajmo za zdravlje“ koja je pod pokroviteljstvom Gradske opštine Lazarevac. Ovo je ujedno i podrška manifestaciji „Dan pešačenja“ koja predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Prema rečima predsednice PD Vis Lazarevac Verice Vasiljević cilj je da se građanima približi jedan vid sporta – planinarenje.

U organizaciji Planinarskog društva Vis i saveza za sport Lazarevac, po petnaesti put održava se manifestacija „Šetajmo za zdravlje“ pod sloganom „KORAK BLIŽE ZDRAVLJU!“. Nikola Marinković, član Veća GO Lazarevac pozvao je sugrađane da se u subotu, 11. septembra okupe u 8 časova, ispred Gradske opštine Lazarevac kako bi zajedno uživali u šetnji koja je prilagođena psihofizičkoj snazi i uzrastu svih učesnika.

Cilj ove manifestacije je promocija zdravog načina života kroz pešačenje i aktivnosti vezanih za prirodu, kao najbolje preventive, izjavila je za RTV Gem predsednica PD Vis Lazarevac, Verica Vasiljević.

Koordinator akcije PD Vis Blagoje Aleksić, otkrio je rute kojima će građani moći da šetaju. Četiri staze su prilagođene različitim uzrastima učesnika. On je nagovestio da će preventivno učesnike šetnje pratiti jedno terensko vozilo u kome će se nalaziti pored obučenog vodiča i adekvatno medicinsko osoblje.

  • Staza „Poletarac“: dužina 6 km, relacija za učenike do 4.razreda (Stari sportski centar-ulicama pored groblja-crkva u Drenu-jezero na Gliništu-nazad do sportskog centra)
  • Staza „Junior“: dužina 11 km, relacija za učenike od petog razreda do četvrte godine srednje godine (Stari sportski centar-ulicama pored groblja-crkva u Drenu-pored škole i groblja u Drenu-rezervoar vodovoda u ulici 1300 kaplara-dom zdravlja-nazad do sportskog centra)
  • Staza „Lazarevački vidici“: dužina 16 km (Stari sportski centar-ulicama pored groblja-crkva u Drenu-škole i groblja u Drenu-oko brda Pantinica-Kremenica-Stubički vis-lovačka kuća u Lukavici-nazad do sportskog centra)
  • Staza „Šančevima Kolubarske bitke“: dužina 26 km (Stari sportski centar-ulicama pored groblja-crkva u Drenu-škole i groblja u Drenu-oko brda Pantinica-Kremenica-Stubički vis- asfaltom i dalje vencempreko Madžarca- do Obrenovih livada-desno ka Lazarevcu -nazad do sportskog centra)

Organizatori akcije apeluju na građane da uzmu učešće u jednoj zdravoj šetnji koja je prilagođena svim uzrastima. Кako su predstavnici PD Vis ovom prilikom najavili u slučaju kiše, manifestacija neće biti odložena, već će se eventualna dužina staza prilagoditi novonastalim vremenskim uslovima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA