Sindikati EPS-a, Kolubare i ERS-a ujedinjeni u borbi za očuvanje elektroprivrede Srbije i Republike Srpske

Predstavnici Sindikata Kolubare ugostili su članove Sindikata Elektroprivrede Republike Srpske, sa kojima su početkom godine u Trebinju potpisali sporazum o saradnji koji će doprineti boljoj razmeni iskustva i znanja radnika, ali i zbog odbrane dve kompanije od međunarodnih lobista. EPS i ERS su dve kompanije koje su stub razvoja i napretka Srbije i Srpske i potrebno je da ujedinjeni sačuvamo rad termo i hidro sektora, jer postoje veliki pritisci raznih lobista da se smanji proizvodnja električne enregije na ugalj, kažu predstavnici ovih sindikata i napominju da je ovaj sporazum jako važan kako bi se pokazalo jedinstvo u odbrani dve elektroprivrede.

Predstavnic sindikata EPS-a, ERS-a i Kolubare

Bratimljene Sindikata EPS-a i ERS-a važno je iz više razloga, a pored razmene iskustva u ovoj oblasti, bitno je da pokažemo jasno lobistima da dve elektrorpivrede nisu na prodaju i da će se sindikati zajedno boriti, ukoliko do toga dođe, da sačuvaju rad u termo i hidro sektoru, rekao je nakon sastanka predsednik Sindikata EPS-a Radosav Krsmanović.

Predsednik Sindikata rudnika i termoelektrane „Gacko“ i Konfederacije Sindikata Republike Srpske Željko Tepavčević, zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu i napomenuo da je ovo samo početak saradnje koji tek treba da donese dobre rezultate za obe elektroprivrede. Imamo slične probleme a obe države imaju ugalj, koji je kao resurs, poslednjih deset godina jako zapostavljen, kaže Tepavčević. Ne sporimo razvoj i drugih energetskih kapaciteta ali ne možemo dozvoliti da se resurs uglja ne iskoristi na pravi način dodaje Tepavčević.

Članovi sindikata

Godine koje su pred nama biće teške za elektroprivredu a nama predstoji borba sa lobistima kako bi sačuvali ugalj i naše rudnike, kaže Miodrag Ranković, predsednik Sindikata Kolubare. Dodaje da je do pre nekoliko godina ugalj bio „crno zlato“ a sada ga nazivaju prljavim lignitom kako bi ugasili proizvodnju.

Predstavnici sindikata iz Republike Srpske

Predstavnici sindikata EPS-a, Kolubare i ERS-a složili su se da nemaju ništa protiv zelene energije i da obe države treba da imaju ekološki zdrave sredine ali ne po cenu otkaza i zatvaranja rudnika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA