BeogradVesti

Siniša Mali obišao radove na izgradnji Kineskog kulturnog centra

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je gradilište budućeg Kineskog kulturnog centra, i istakao da su radovi na tom objektu još jedan poduhvat naše građevinske industrije, s obzirom da se radovi izvode na najnižoj koti ikada na Novom Beogradu. Obilasku gradilišta prisustvovali su i glavni gradski urbanista Milutin Folić i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančang.

Gradonačelnik je istakao da je Kineski kulturni centar investicija vredna 45 miliona evra, da će imati 32.000 kvadrata i da će biti završen do marta, aprila 2019. godine. Mali je dodao i da je Kineski kulturni centar, koji će biti izgrađen u Beogradu, još jedna potvrda kinesko-srpskog prijateljstva.

Siniša Mali obišao radove na izgradnji Kineskog kulturnog centra

Mali je zahavalio ambasadoru Mančangu na saradnji, i tom prilikom podsetio da su nedavno u Budimpešti, sa kineskim kompanijama potpisani sporazumi o izgradnji toplodalekovoda od Tent-a u Obrenovcu do elektrana u Beogradu, kao i sporazum o završetku primarne kanalizacijone mreže i izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom selu.

Ambasador Mančang je istakao dobru saradnju sa rukovodstvom Grada Beograda i gradonačelnikom Sinišom Malim, jer je sve što je dogovoreno i realizovano.

Moje miišljenje je da je Siniša Mali jedan od najefikasnijih funkcionera u Srbiji. Kao gradonačelnik može puno da uradi za Beograd, kao i za bolju saradnju Kine i Srbije, i Pekinga i Beograda – istakao je Mančang.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA