BeogradLazarevacVesti

“Sitnice“ u Biblioteci “Dimitrije Tucović“

“Sitnice“ naziv je treće knjige autorke Mile Tanasijević Mihajlović. Knjiga čija je promocija održana u biblioteci “Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu je zbirka kratkih tematskih priča. Autorka na sebi svojstven način govori o brojnim sitnicama i načinu na koji one definišu naš život. Kao i predhodne dve i ova knjiga je nastala najpre na fb profilu autorke.Hiljade pratilaca ovog profila tragaju za istinitim, dinamičnim, toplim stvarima koje svaki naš dan čine drugačijim. Izdavač “Sitnica“ je  Makart, knjigu možete pronaći u svim većim knjižarama u zemlji.

knjiga 1

Tople reči i razumevanje, racionalno ali istovremeno i emocionalno poimanje svakodnevice, smeh i tuga, problemi i prepreke, sve to je našlo mesto u kratkim pričama zbirke “Sitnice“. Priče su najpre nastale na fb profilu autorke i doživele veliki uspeh. Spontano je nastala najpre prva knjiga “Priručnik za bolji život“. Druga knjiga“Nisam te najbolje razumela“ govori o životu u Kaliforniji.  Zbirka priča “Sitnice, kao treća knjiga izdata je pre godinu dana.

Mila Tanasijević Mihajlović
Mila Tanasijević Mihajlović

Knjiga je nazvana po pesmi “Sitnice“ i govori o značaju malih stvari u životu. Nekada mala, naizgled beznačajna odluka može uticati na tok celog života, a sitnice na lepotu svakog dana, uprkos tome što su često potisnute brzinom savremenog života.

knjige 2

Mila Tanasijević Mihajlović rođena je u Beogradu 1973. godine. Diplomirala je istoriju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Priče koje objavljuje na Facebook strani Mila Mikena privukle su za kratko vreme hiljade čitalaca i to interesovanje se svakodnevno povećava. Živi i piše u Kaliforniji.

 

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA