Školska slava Sveti Sava obeležena u najstarijoj lazarevačkoj školi

Osnovna škola „Vojislav Voka Savić“ obeležila je školsku slavu Svetog Savu uz prigodan program i sečenje slavskog kolača. Priredba koju su učenici pripremili sa nastavnicima i učiteljima bila je posvećena liku i delu utemeljivača srpske pravoslavne crkve i prvom srpskom prosvetitelju, koji je kao školska slava ustanovljen 1840. godine. Nakon priredbe uručene su i nagrade najboljim učenicima koji su pobednici likovnog i literarnog konkurasa koji je održan u prethodnom periodu u ovoj školskoj ustanovi. Domaćin slave ove godine bila je učiteljica Jasmina Jovanović. Slavi je pored nastavnika, roditelja i dece prisustvovao i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević, koji je najavio ulaganja u školske objekte na teritoriji naše opštine.

Slava u Vokinoj školi

U spomen na život, lik i delo utemeljivača Srpske pravoslavne crkve i prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save i ove godine svoju slavu obeležile su sve osnovne i srednje škole na teritoriji naše opštine. OŠ “Vojislav Voka Savić“ proslavila je ovaj praznik priredbom koju po tradiciji pripremaju učenici mlađih razreda. Nakon sečenja slavskog kolača, prisutnima se obratio starešina Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija Marko Mitić i govorio o Svetom Savi koji je život posvetio Bogu i svom narodu.

Vokina škola slava Sveti Sava

Najstarija škola u Lazarevcu obeležila je školsku slavu uz prigodan program a direktor “Vokine” škole Nenad Živanović zhavalio se pre svega svojim kolegama na ogromnom trudu koji ulažu u obrazovanje učenika, šireći misiju koju nam je u amanet ostavio Sveti Sava. Zamolio je ovom prilikom i roditelje da svojoj deci budu podrška, ne očekujući od njih da budu najbolji u svim oblastima. Pohvalio je i učenike i dodao da su oni naša budućnost i da u njih vredi ulagati.

Školskoj slavi prisustvovao je i predsednik opštine Bojan Stević, koji je učenicima i prosvetnim radnicima čestitao slavu, dodajući da će opština u narednom periodu uložiti značajna sredstva u rekonstrukciju školskih objekata na teritoriji Lazarevca.

Nakon priredbe učenicima koji su učestvovali na literarnom i likovnom konkursu, uručene su diplome i nagrade a njihovi radovi izloženi su u holu ove ustanove.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA