BeogradKulturaLazarevacObrazovanjeVesti

Školski pozorišni festival od 04. decembra u Centru za kulturu

Školski pozorišni festival, ove godine biće održan 4, 5. i 6. decembra u Centru za kulturu Lazarevac od 12 časova. Na tradicionalnom festivalu, koji se ove godine održava po 11. put, učestvovaće sve osnovne škole sa teritorije Gradske opštine Lazarevac, kao i gosti iz Lajkovca iz Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ i Osnovna škola „Bora Lazić“ iz Vlaške. U takmičarskom delu festivala učestvuju 23 predstave a komad „Zamalo Beograd“ učenika lazarevačke Gimnazije na programu je poslednjeg dana festivala kao poklon predstava.
Aleksandra Ljubojević, idejni tvorac festivala
Aleksandra Ljubojević, idejni tvorac festivala

Dramske sekcije osnovnih škola sa teritorije opštine Lazarevac su u završnoj fazi priprema za 11. po redu Školski pozorišni festival. Na „daskama koje život“ znače, zaigraće mali glumci koji ovih dana uvežbavaju tekstove, glumu i pokrete na sceni, kako bi publici pružili svojevrstan dramski ugođaj. Uz podršku nastavnika i pedagoga, u okviru festivala, sve škole iz Lazarevca predstaviće se sa nekoliko predstava a po prvi put na programu su 23 takmičarske i jedna poklon predstava. Idejni tvorac festivala, Aleksandra Ljubojević, nastavnica srpskog jezika i književnosti iz Osnovne škole „Knez Lazar“, kaže da je ponosna na celokupnu organizaciju i kolege koje se svake godine potrude da predstave budu sadržajne, sa puno glumaca na sceni, različitim tekstovima, koji su prilagođeni uzrastu, i kostimima. Dodaje da festival nije amaterski već volonterski i da svi koji učestvuju u realizaciji istog rade to iz ljubavi.

Od ove godine festival će počinjati u 12 časova a otvoriće ga Dubravka Tomić v.d. direktora Studentskog kulturnog centra iz Beograda. Stručni žiri, pored Dubravke Tomić, čine još tri člana: Darinka Stanojević, kustos Moderne galerije, Sandra Đurđević iz Plesnog kluba „Kolus“ i glumac Danilo Petrović iz Puls Teatra.

Talentovani mališani osnovnih škola takmičiće se u dve kategorije, mlađi i stariji razredi a Školski pozorišni festival počinje u ponedeljak 4. decembra od 12 časova, trajaće tri dana a najbolji će za svoj talenat osvojiti prigodne nagrade koje je pripremila Biblioteka „Dimitrije Tucović“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA