BeogradLazarevacVesti

Uredno vodosnabdevanje, čistiji grad i nabavka mehanizacije prioriteti JPKP „Lazarevac“

Stabilno i uredno vodosnabdevanje, čistiji grad i uređenje svih zelenih i javnih površina, kao i groblja, samo su neki od prioriteta i obaveza koje JPKP „Lazarevac“ ima prema svojim korisnicima i sugrađanima. Kako bi što lakše obavljalo svoje delatnosti, ovo preduzeće obnovilo je i mehanizaciju kao i poljoprivredne mašine, zahvaljujući podršci GO Lazarevac i Grada Beograda. Stari kontejneri zamenjeni su novim, zelenim, kako bi sugrađani mogli da odlažu smeće ali i zarad estetike grada, kaže direktor komunalnog preduzeća Aleksandar Rakić. Uz podršku opštine i JP EPS izbušeno je pet novih bunara na Peštanu koji proizvode od 50 do 55 sekundnih litara, pa u prethodnom periodu nije bilo restrikcija vode, kaže Rakić.
Aleksandar Rakić, direktor JPKP "Lazarevac"
Aleksandar Rakić, direktor JPKP „Lazarevac“

Javno komunalno preduzeće Lazarevac postavlja visoke standarde u pružanju kvalitetnih usluga svojim korisnicima i doprinosi održivom razvoju grada. Sa fokusom na stabilno vodosnabdevanje, očuvanje čistoće grada i uređenje javnih prostora, ovo preduzeće je ostvarilo značajan napredak zahvaljujući podršci Opštine Lazarevac i Grada Beograda. JPKP „Lazarevac“ prepoznaje važnost stabilnog vodosnabdevanja za svoje sugrađane. U sklopu tih napora, izgrađeno je pet novih bunara na Peštanu, proizvodeći 50 do 55 sekundnih litara vode. Rezultat ovih investicija je očigledan – u prethodnom periodu nije bilo restrikcija vode, čime se obezbeđuje kontinuitet vodosnabdevanja za zajednicu, kaže Aleksandar Rakić, direktor lazarevačkog komunalnog preuzeća.

Voda-1

JPKP „Lazarevac“ pored usluge vodosnabdevanja, aktivno doprinosi očuvanju čistoće grada. Zamena starih kontejnera novim, ekološkim opcijama, ne samo da olakšava proces odlaganja smeća, već i doprinosi estetici grada. Uz posvećenost čistoći, JPKP „Lazarevac“ takođe vodi računa o uređenju zelenih površina i groblja.

Modernizacija mehanizacije i poljoprivrednih mašina postala je moguća zahvaljujući podršci GO Lazarevac i Grada Beograda a u prethodnom periodu nabavljene su četiri smećarke, multifunkcionalni bager, dve kosačice i motorni duvač lišća. Ova podrška omogućava JPKP „Lazarevac“ da efikasnije obavlja svoje delatnosti i pruža bolje usluge svojim korisnicima.

Misija JPKP „Lazarevac“ je unapređenje kvaliteta života građana ali i briga o infrastrukturi grada, kao i stvaranju prijatnog okruženja za sve, kaže direktor Rakić.

Emisiju „Intervju“ sa direktorom JPKP „Lazarevac“ možete pogledati u sredu 29.11.2023. godine u 20 časova na RTV GEM.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA