LajkovacVesti

Skulpture lajkovačkog umetnika Milutina Rankovića predstavljene u Parizu

Skulpture lajkovačkog umetnika Milutina Rankovića po osmi put izložene su u okviru manifestacije “Dani Srpske kulture“ u Parizu. Izložba je trajala od 9. do 16. jula u galeriji Art CAD, u pariskoj opštini Suren, a pored Milutinovih skulptura izložene su slike Suzane Kostić iz Beograda i fotografije Marka Gojkovića iz Pariza.

U prestižnoj galeriji Art Cad u Parizu Milutin Ranković izlaže po prvi put dok su njegova umetnička dela dostupna Francuskoj publici od 2010. godine. Od 9. do 16. jula bila su izložena njegova dva dela reljef “Bogorodice“ u orahovom drvetu i skulptura “Svećnjak“ u hrastovini.

Interaktivna radionica vajara Milutina Rankovića u PU "Leptirić"

Nakon ove značajne izložbe Milutin Ranković već ima ponude i planira novo predstavljanje svojih ali i umetničkih dela drugih umetnika i to ponovo u Parizu.

Milutin Ranković se vajarstvom bavi od detinjstva, a prvu izložbu je imao 1982. godine, kao učesnik savezne likovne kolonije u Dudovici. Od tada je realizovao više od 200 izložbi u zemlji i inostranstvu. Radovi mu se nalaze u galerijama, muzejima i privatnim kolekcijama širom sveta. Jedan je od osnivača srpskog akademskog društva “Vizantija“ u Beogradu, kao i art grupe “Milutin i prijatelji“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA